back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φιλιππίνες: Ο πρόεδρος Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε καραντίνα

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, 76 ετών, τέθηκε σε καραντίνα καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στις τάξεις του προσωπικού του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του σήμερα.

Ο κ. Ντουτέρτε υποβλήθηκε σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, μολαταύτα «τηρεί το πρωτόκολλο» για την προστασία της δημόσιας υγείας, που ορίζει ότι πρέπει να τεθεί υποχρεωτικά σε καραντίνα, ανέφερε ο Κάρλο Νογκράλες.

Ο πρόεδρος τηλεργάζεται και βρίσκεται «σε συνεχή επικοινωνία με μέλη της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Ντουτέρτε είχε επαφή με κρούσμα την 30ή Ιανουαρίου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις για τον SARS-CoV-2 με αρνητικά αποτελέσματα τη Δευτέρα και την Τρίτη, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Δυνάμει των πρωτοκόλλων που ισχύουν στις Φιλιππίνες οποιοσδήποτε έρχεται σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα πρέπει να τίθεται σε καραντίνα για πέντε ημέρες αν έχει εμβολιαστεί και δεν παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19.

Ο πρόεδρος, η εξαετής θητεία του οποίου θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, έλαβε δύο δόσεις του εμβολίου της κινεζικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Sinopharm πέρυσι και αναμνηστική δόση τον Ιανουάριο.

Μέχρι χθες, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο αρχιπέλαγος των κάπου 110 εκατ. κατοίκων είχε φθάσει τους 54.097 νεκρούς επί συνόλου 3,57 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα κρούσματα πάντως άρχισαν να μειώνονται (7.661 σε 24 ώρες) έπειτα από την έξαρση του Ιανουαρίου λόγω των αυξημένων κοινωνικών επαφών λόγω των εορτών και της εξάπλωσης της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον.

Πάνω από το 53% του πληθυσμού των Φιλιππίνων είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 μέχρι χθες, κατά τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα