back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η επόμενη χαλάρωση των μέτρων θα αφορά τους εμβολιασμένους – Πάνω από 300 ασθενείς λαμβάνουν την αντιική θεραπεία

Διαβάστε επίσης

Εχουν εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις ασθενών με COVID-19 για αντιικά φάρμακα τα οποία έχουν ήδη σταλεί ή θα αποσταλούν στα σπίτια τους, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Επίσης στις αρχές Μαρτίου η χώρα μας θα παραλάβει περισσότερα αντιικά χάπια, άλλης εταιρείας, ενώ θα ακολουθήσουν μερικές παρτίδες ακόμη άλλων θεραπειών προφύλαξης έναντι της COVID.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η κυρία Γκάγκα ανακοίνωσε ακόμα ότι μετά το εμβόλιο της Novavax άλλο ένα πρωτεϊνικό εμβόλιο έρχεται στη χώρα μας. Πρόκειται για το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Sanofi το οποίο, θα έρθει στα μέσα Απριλίου και στην χώρα μας.

Παπαευαγγέλου: το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με την μετάλλαξη Omicron 

Η κα Παπαευαγγέλου τόνισε ότι το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με την μετάλλαξη Omicron και υπογράμμισε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000. Το 30% των νέων κρουσμάτων αφορά παιδιά.

Οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 4.500, με το 2,5% να είναι παιδιά. Οι περιοχές με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων είναι η Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο εμβολιασμός των εφήβων συμβάλλει σημαντικά στη νοσηρότητα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είπε επίσης, κάνοντας λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων.

Ο εμβολιασμός των εφήβων συμβάλλει σημαντικά στη νοσηρότητα της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, είπε επίσης, κάνοντας λόγο για σταδιακή σταθεροποίηση στην διάδοση των κρουσμάτων. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Εκτίμησε πως τις επόμενες εβδομάδες θα βελτιωθεί η εικόνα και οι “σκληροί δείκτες” θα υποχωρήσουν. Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν πως οι διασωληνωμένοι θα υποχωρήσουν σε 500 έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Επικαλέστηκε πρόσφατη δημοσίευση από το εξωτερικό, σύμφωνα με την οποία η Όμικρον προκαλεί μόλις κατά 25% λιγότερο σοβαρή νόσηση. Οι ιοί μεταλλάσσονται για να μεταδίδονται πιο εύκολα και όχι για να μην προκαλούν σοβαρή νόσηση, είπε. Με αυτό το δεδομένο, χαρακτήρισε “μονόδρομο” τον εμβολιασμό και την τρίτη δόση.

Η κα Παπαευαγγέλου είπε επίσης ότι δημοσιεύθηκε σήμερα και η νέα μελέτη Λύτρα -Τσιόδρα σύμφωνα με την οποία ο εμβολιασμος απέτρεψε 20.000 θανάτους στην χώρα μας.

 

Μαγιορκίνης: Το πιο πιθανό είναι η αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ να γίνει τις επόμενες εβδομάδες

«Το πιο πιθανό είναι η αποκλιμάκωση στο ΕΣΥ να γίνει τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε με έμφαση ότι καμία παραλλαγή του ιού δεν είναι αθώα για τους ηλικιωμένους.

Για το ενδεχόμενο άρσης περιοριστικών μέτρων, ανέφερε πως η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συζητήσει εκτενέστερα το εάν και πότε θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση. Σημείωσε, ωστόσο, πως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός και δεν αναμένεται να μειωθεί σύντομα.
Από την πλευρά του ο επικ. καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι η επόμενη χαλάρωση των μέτρων θα αφορά τους εμβολιασμένους, με την έννοια να μη χρειάζονται τεστ, όπως συμβαίνει τώρα και σε άλλες χώρες.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα