back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οικονόμου: Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για την διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού

Διαβάστε επίσης

“Πρόκειται για τελείως ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς ενταγμένους στο συνολικό σχέδιο της τουρκικής προπαγάνδας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε όσα ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Τ. Ερντογάν για την πολιτική της χώρας μας στο μεταναστευτικό.

“Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για την εργαλειοποίηση και την διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, αντίθετα η χώρα μας έχει αποδείξει πολλές φορές με την διάσωση ανθρώπων και στο Αιγαίο, αλλά και στον Έβρο- με πιο πρόσφατο την 1η Δεκεμβρίου που Έλληνες συνοριοφύλακες έσωσαν 17 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και παιδιά- ότι είναι ένα κράτος δικαίου, ότι σέβεται τον ανθρωπισμό και ότι πάντα είναι έτοιμη να συνδράμει για την διάσωση ανθρώπινων ζωών.
“Η χώρα ασκεί και ακολουθεί μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δεν υπάρχει περίπτωση αυτού του είδους η προπαγάνδα και οι ψευδείς ισχυρισμοί να δικαιολογήσουν ή να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Τουρκίας και την διαρκή της επιδίωξη να εργαλειοποιήσει το θέμα του μεταναστευτικού και του προσφυγικού”, πρόσθεσε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα