back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συμμορία με δεκάδες κλοπές σε καταστήματα εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες κλοπές σε super market και καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, ειδών ένδυσης και καλλυντικών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας είχε διαπράξει συμμορία που εξάρθρωσε η Αστυνομία μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Αχαρνές, στην Θεσσαλονίκη και στη Κατερίνη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 75 περιπτώσεις κλοπών και 1 ληστεία που έχουν διαπραχθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Συνελήφθησαν 16 μέλη της οργάνωσης μεταξύ αυτών 5 ανήλικοι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο οικονομικό όφελος άνω των -120.000- ευρώ, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, ληστείας, έκθεσης, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η εγκληματική οργάνωση είχε αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία για την κλοπή προϊόντων, από καταστήματα super market, παρακάμπτοντας τα αντικλεπτικά συστήματα στις θύρες εισόδου αυτών.

Στα υπόλοιπα καταστήματα τα μέλη της οργάνωσης, προσποιούμενα τους πελάτες, με τη συμμετοχή πάντα μιας γυναίκας στην ομάδα, αναζητούσαν σημεία με μικρή κυκλοφορία υπαλλήλων και πελατών, αφαιρούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό του προϊόντος που είχαν στοχοποιήσει και τον απέρριπταν σε μη ορατά σημεία του καταστήματος.

Στη συνέχεια για την εξαγωγή των κλοπιμαίων από τα καταστήματα, είτε τα κάλυπταν με διαφημιστικά φυλλάδια που προμηθεύονταν από τα ίδια τα καταστήματα, είτε η γυναίκα της σπείρας τα απέκρυπτε κάτω από τα ρούχα της, φορώντας συνήθως μακρύ φουστάνι.

Επιπρόσθετα, σε βάρος των συλληφθέντων έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν πλήθος δικογραφιών για ομοειδή αδικήματα και σε πολλές εξ’ αυτών τα μέλη της οργάνωσης είναι συγκατηγορούμενοι.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα πιστόλι, 3 κυνηγετικά όπλα, 281 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, 2 μαχαίρια, μία συσκευή εμπλοκής τηλεπικοινωνιών, 22 κροτίδες, το χρηματικό ποσό των -2.500 ευρώ,
5 λίρες Αγγλίας, πλήθος ρούχων με ετικέτες αθλητικών παπουτσιών, ηλεκτρονικών ειδών, ηλεκτρικών εργαλείων και τροφίμων και 6 οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα