back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιαπωνία: Σε ρεκόρ τετραμήνου έφθασαν τα σοβαρά περιστατικά της Covid-19

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών covid-19 στην Ιαπωνία ξεπέρασε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις μήνες τα 1.000, όπως δείχνουν σημερινά δεδομένα, καθώς η παραλλαγή Ομικρον του κορονοϊού έχει πυροδοτήσει ρεκόρ νέων μολύνσεων και έχει επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

Οι σοβαρά πάσχοντες από covid αυξήθηκαν κατά 131 και έφτασαν τους 1.042 σε σχέση με μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας–ο υψηλότερος αριθμός από τον Σεπτέμβριο όταν κυριαρχούσε η παραλλαγή Δέλτα που είχε πυροδοτήσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Χθες, η Ιαπωνία κατέγραψε 96.748 νέα κρούσματα. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας ισχύουν μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της Ομικρον, η οποία έχει προκαλέσει έκρηξη νέων κρουσμάτων σε έναν πληθυσμό όπου ποσοστό μικρότερο του 5% έχει εμβολιαστεί με την τρίτη δόση του σκευάσματος κατά του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση των μέτρων για δύο εβδομάδες σε 13 περιοχές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες η πρωτεύουσα Τόκιο, μετέδωσε χθες το δίκτυο Fuji News Network

Χθες εξάλλου το Τόκιο αύξησε στο ανώτερο το επίπεδο συναγερμού για τον κορονοϊό. Οι αρχές της πόλης επίσης εξέδωσαν επικαιροποιημένα κριτήρια για την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Το Τόκιο θα ζητήσει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης είτε αν το ποσοστό πληρότητας νοσοκομειακών κλινών για ασθενείς με σοβαρή covid που χρειάζονται οξυγόνο φτάσει το 30%-40%, είτε αν ο μέσος όρος επταημέρου για τα νέα κρούσματα αγγίξει τα 24.000.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα