back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κρίση στην Ουκρανία: Οι πρώτες αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις έφθασαν στη Γερμανία

Διαβάστε επίσης

Οι πρώτοι αμερικανοί στρατιώτες που θα ενισχύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τη Γερμανία, εν μέσω της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, έφθασαν στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού (EUCOM).

«Στρατιώτες από το 18ο Αερομεταφερόμενο Σώμα αφίχθησαν σήμερα στο Βισμπάντεν», δήλωσε εκπρόσωπος της EUCOM σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, συμπληρώνοντας πως θα εγκατασταθούν στη Γερμανία για να υποστηρίξουν 1.700 αλεξιπτωτιστές που πρόκειται να αναπτυχθούν στην Πολωνία.

«Πρόκειται για τους πρώτους από τους 2.000 στρατιώτες που θα έρθουν στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση του Πενταγώνου για τη μετακίνηση επιπλέον δυνάμεων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για την υποστήριξη των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Την Τετάρτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε την αποστολή σχεδόν 3.000 επιπλέον στρατιωτών σε Πολωνία και Ρουμανία για να προστατεύσουν την Ανατολική Ευρώπη από μία πιθανή «διάχυση» της ουκρανικής κρίσης.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, μία ομάδα περίπου 1.000 στρατιωτικών θα μεταφερθούν από το Βίλσεκ της Γερμανίας στη Ρουμανία. Παράλληλα περίπου 1.700, κυρίως από την 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, θα σταλούν από το Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας στην Πολωνία. Επιπλέον 300 στρατιωτικοί από το Φορτ Μπραγκ πρόκειται να μετακινηθούν στη Γερμανία.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα