back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι Ρεπουμπλικάνοι ξεπέρασαν τους Δημοκρατικούς στη συγκέντρωση χρημάτων

Διαβάστε επίσης

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη διάρκεια του 2021 αντέστρεψαν το πλεονέκτημα συγκέντρωσης χρημάτων των Δημοκρατικών, ενώ τώρα, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση, σχολιάζει το POLITICO.

Νέες αναφορές για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών διαμόρφωσαν μία ενθαρρυντική εικόνα, αναφορικά με τις πιθανότητες των Ρεπουμπλικάνων να επανακτήσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ενθαρρυμένοι από τους δωρητές μικροποσών σε δολάρια, οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι ξεπερνούν τους Δημοκρατικούς σε αρκετές σημαντικές προεκλογικές εκστρατείες, μετατρέποντας ένα θετικό πολιτικό περιβάλλον σε ουσιαστική εισροή οικονομικής ρευστότητας, μόλις εννέα μήνες πριν από τη διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο.

Ένα σημαντικό στατιστικό δεδομένο: Τουλάχιστον 53 Ρεπουμπλικάνοι έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 500.000 δολάρια κατά το τελευταίο τρίμηνο, σε σύγκριση με 38 υποψηφίους των Δημοκρατικών, σύμφωνα με μία ανάλυση του POLITICO σε στοιχεία της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών.

Η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί ένα ασυνήθιστο κενό για τους Δημοκρατικούς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι απολάμβαναν για καιρό, ένα οικονομικό πλεονέκτημα στη συγκέντρωση χρημάτων.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι τους κερδίζουν σταθερά και για μήνες, στο αναφερόμενο πεδίο της προεκλογικής συγκέντρωσης χρημάτων.

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, ένας σχεδόν ίσος αριθμός υποψηφίων (48 Ρεπουμπλικάνοι και 45 Δημοκρατικοί) από το κάθε κόμμα, πέρασαν το κρίσιμο σημείο της συγκέντρωσης του μισού εκατομμυρίου δολαρίων.

Η εξέλιξη αυτή, σηματοδότησε την οικονομική δυναμική των Ρεπουμπλικάνων, καθώς τα ποσοστά της δημοτικότητας του προέδρου Τζο Μπάιντεν μειώνονταν.

Πίσω στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, στην ίδια χρονική περίοδο του τελευταίου κύκλου των προεδρικών εκλογών (2020), περίπου 60 Δημοκρατικοί είχαν συγκεντρώσει περισσότερα από 500.000 δολάρια, έναντι μόνο 27 Ρεπουμπλικάνων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν ανάγκη από την εισροή χρημάτων για να πάρουν μία δωδεκάδα εδρών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το 2020, οι υποψήφιοι τους είχαν ξοδέψει λιγότερα χρήματα σε τηλεοπτικές διαφημίσεις και παρά το γεγονός αυτό, κατόρθωσαν να μειώσουν το πλεονέκτημα των Δημοκρατικών στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα.

Ωστόσο, όλοι οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων που μάζεψαν μεγάλα οικονομικά ποσά στο τελευταίο τρίμηνο του 2021, δεν βρίσκονται σε ανταγωνιστική θέση, αλλά το γεγονός ότι κατάφεραν να ελέγξουν την κάνουλα των προεκλογικών οικονομικών δωρεών στο διαδίκτυο, είναι ένα σημάδι ανησυχίας για την πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή: POLITICO

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα