back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Απόλυση ή αναστολή σύμβασης για όλο το 2022

Διαβάστε επίσης

Με ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και χωρίς τεστ, θα γίνεται από τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου η είσοδος στη χώρα μας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να δουν την πόρτα της εξόδου από το ΕΣΥ, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί άφησε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λέγοντας ότι «η αναστολή σύμβασής τους λήγει στις 31 Μαρτίου και πως δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση, ωστόσο δική του εισήγηση είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο κ. Πλεύρης απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο επέκτασης της αναστολής εργασίας σε όσους υγειονομικούς έχουν λάβει τις δυο δόσεις του εμβολίου και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη ενισχυτική.

Αναφορικά με τα αντι-ικά χάπια κατά της Covid, ο Υπουργός Υγείας είπε πως «έχουμε για πρώτη φορά τα χάπια της Merck και πλέον έχουμε την παράδοση κατ΄ οίκον των χαπιών που εγκρίνονται από τους γιατρούς και την Επιτροπή, ενώ προς τα τέλη του μήνα ή στις αρχές Μαρτίου θα έχουμε τις πρώτες παρτίδες και των χαπιών της Pfizer, οπότε θα υπάρχει επάρκεια χαπιών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα