back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία Αθήνα 9.84 – Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» για την προαγωγή του πνεύματος και του πολιτισμού

Διαβάστε επίσης

Υπεγράφη  σήμερα Παρασκευή 4-2-2022, από την Πρόεδρο του Αθήνα 9.84  Πόπη Δομάζου, τον Πρόεδρο του Φ.Σ. «Παρνασσός» Βασιλείου Κωνσταντινόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα του συλλόγου και μέλος του Δ.Σ της Δ.Ε.Ρ.Α Μάκη Φωκά,  συμφωνία για κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες, με σκοπό την προαγωγή του πνεύματος και του πολιτισμού.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84 δήλωσε:

«Αυτή η συνεργασία αποτελεί για εμάς σημαντικό παράγοντα για την οικοδόμηση ενός κοινού στόχου όσον αφορά στην προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού πνεύματος και του πολιτισμού. Σκοπός μας να ενισχύσουμε τέτοιου είδους συνεργασίες, να υποστηρίζουμε τις δράσεις τους και να πορευόμαστε μαζί για την επίτευξη κοινών στόχων».

Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός ιδρύθηκε το 1865, με στόχο να εργαστεί «για την κοινή πρόοδο και ωφέλεια του λαού». Το 1875 ο Σύλλογος αναγνωρίζεται με Βασιλικό Διάταγμα ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Με την πάροδο των ετών εξελισσόταν σε πανελλήνιο πνευματικό κέντρο με πλούσια δράση κορυφαίων εκπροσώπων της πνευματικής, ακαδημαϊκής, πολιτικής, δικαστικής, στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. Υπήρξε ουσιαστικά η πρώτη Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών της Ελλάδας έως το 1926.

Σήμερα ο σύλλογος συνεχίζει το έργο του μέσω  επιστημονικών ημερίδων και σεμιναρίων  για φιλοσοφικά, κοινωνικά, ιστορικά κ.ά. θέματα,  εκθέσεις εικαστικών τεχνών και μουσικές εκδηλώσεις.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα