back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία  για τη σύλληψη όλων των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.  Ο 23χρονος Αλβανός φερόμενος ως ένας εκ των δραστών, θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή τη Δευτέρα. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ένας 20χρονος φίλος του, ο οποίος φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία. Οι δύο νεαροί εμπλέκονται και σε άλλο αιματηρό περιστατικό κατά οπαδών αντίπαλης ομάδας το 2019.  

Αποφασισμένος να πατάξει την οπαδική βία και να προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των παράνομων συνδέσμων φιλάθλων εμφανίστηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Τον έλεγχο της νομιμότητας αυτών των συνδέσμων παρήγγειλε και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στο μεταξύ, με εγκύκλιό του ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ζητά να γίνεται έρευνα και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, στις υποθέσεις οπαδικής βίας, με περισσότερους από έναν δράστες. 

Σταθερή είναι η εικόνα της πανδημίας στη χώρα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 16.023 νέα κρούσματα, από αυτά 4339 στην Αττική και 1994 στη Θεσσαλονίκη. 567 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 72 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.  

Σε 39 σημεία σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής καθώς και στο πρώτο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.  

Από την Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, η είσοδος των επισκεπτών στη χώρα μας θα γίνεται μόνο με την επίδειξη ενεργού πιστοποιητικού εμβολιασμού, χωρίς να απαιτείται παράλληλα αρνητικό μοριακό ή rapid test. Από την ίδια μέρα, λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, για όσους δεν έκαναν την αναμνηστική δόση εντός του 7μήνου.   

Προβληματισμός στο οικονομικό επιτελείο από το ορατό ενδεχόμενο ανόδου του πληθωρισμού σε επίπεδα ίσως και πάνω από 6% τον Ιανουάριο Στοχευμένες παρεμβάσεις μελετά η κυβέρνηση, με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας. Στο τραπέζι και σενάρια για μείωση του ΦΠΑ, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. 

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στον κόμβο της Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι αύριο, προχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλίας, διεκδικώντας λύση στα προβλήματα επιβίωσης που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν. Παράλληλα συγκεντρώσεις αγροτών με τα τρακτέρ τους θα πραγματοποιηθούν αύριο στις πλατείες των χωριών της ανατολικής Θεσσαλονίκης: Επανομή, Βασιλικά, Μεσημέρι, Σχολάρι και Θέρμη.  

Εντείνονται οι προσπάθειες της διπλωματίας για την εκτόνωση της Ρωσο ουκρανικής κρίσης.. Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας αναμένεται να συναντηθούν στις 8 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο, σε μια ακόμη προσπάθεια να σιγήσουν τα τύμπανα του πολέμου.   Οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν στις 16 και 17 Φεβρουαρίου με θέμα την στρατιωτική ενίσχυση της βορειο-ατλαντικής συμμαχίας στην περιοχή. Την ίδια ώρα η Ουάσιγκτον ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στην ΕΥρώπη, στέλνοντας χιλιάδες μάχιμους και στρατιωτικό υλικό σε Ουκρανία, Ρουμανία, Πολωνία και Γερμανία.  Νωρίτερα, χιλιάδες Ουκρανοί, διαδήλωσαν στο Χάρκιβ, κρατώντας πανό με το σύνθημα σταματήστε τη ρωσική επίθεση’’ Το Χαρκιβ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, βρίσκεται μόλις 42 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι μπορεί να είναι πιθανός στόχος των Ρώσων σε μια επικείμενη σύρραξη.  

Στην αθλητική επικαιρότητα και  την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ  

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: 0 – 1  και Άρης – Βόλος: 0 – 2 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 11 ,2 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα