back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπλόκο από τους Θεσσαλούς αγρότες στη Νίκαια Λάρισας

Διαβάστε επίσης

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν οι Θεσσαλοί αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Οι παραγωγοί κινήθηκαν με τα τρακτέρ τους από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας στον κόμβο της Νίκαιας στην Λάρισα.

Όμως,παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης αφού στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις που δεν τους επέτρεψαν να μπουν στη νέα εθνική οδό.

Επιπλέον, παραγωγοί πραγματοποιούν συσκέψεις και σε άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με μέλος της Επιτροπής μπλόκα πρόκειται να στηθούν σε Μάλγαρα, Πράσινα Φανάρια, Ημαθία, Σέρρες, Χανιά, Ηράκλειο,Ηλεία, Άρτα, Μεσσηνία, Αργολίδα.

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες διεκδικούν την ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από το ρεύμα και την κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

Πάντως, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός εξήγγειλε νέα μέτρα στήριξης των αγροτών ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα ανακοίνωσε την κάλυψη του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος αγροτικής χρήσης για την περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021,την μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές από το 13% στο 6% και την μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα από το 13% στο 6%.

Ωστοσο, οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτών ήταν αρνητικές υποστηρίζοντας ότι αυτό το ποσό δεν πρόκειται να πάει στις τσέπες τους.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα