back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Φίλοι της Μουσικής στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Από την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου και τις δύο πρώτες Κυριακές κάθε μήνα, οι Αθηναίοι θα έχετε έναν ακόμη λόγο να ξυπνήσετε νωρίς και να αδράξετε τη μέρα σας: o αγαπημένος σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84, παρουσιάζει μια νέα εκπομπή με επίκεντρο τη μουσική και με θεματολογία σχετική με τη μουσική κίνηση και τους μουσικούς θησαυρούς της Αθήνας.

Την εκπομπή «Οι Φίλοι της Μουσικής», επιμελείται το επιστημονικό δυναμικό του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, του ιστορικού σωματείου που βρίσκεται πίσω από την ίδρυση θεσμών όπως -μεταξύ άλλων- το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» και ορχήστρα νέων Camerata Junior.

Η συνεργασία των δύο φορέων, αριθμεί περισσότερα από 10 χρόνια, καθώς ο σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84, υποστηρίζει επικοινωνιακά το πλούσιο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Με αφορμή όμως την εκπομπή αυτή, ο Αθήνα 9.84 και ο Σύλλογος Οι Φίλοι της μουσικής, υπογράφουν ένα μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να ανακοινωθούν και άλλες συνεργατικές δράσεις.

 

Η εκπομπή

Η εκπομπή «Οι φίλοι της μουσικής» θα μεταδίδεται τις δύο πρώτες Κυριακές κάθε μήνα, 8 με 9 το πρωί, με παρουσιαστή τον μουσικολόγο και διευθυντή του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής Αλέξανδρο Χαρκιολάκη και με συχνή παρουσία καλεσμένων καλλιτεχνών. Τα μουσικά αποσπάσματα που ακούγονται είναι συνυφασμένα με την μουσική επικαιρότητα, με διάφορες ιστορίες από τη μουσική ζωή στην Αθήνα αλλά και με ανέκδοτες ιστορίες γύρω από τους θησαυρούς της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη».

Ποιος είναι Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής

O Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής ιδρύθηκε το 1953 με πρωτοβουλία της λυρικής τραγουδίστριας Αλεξάνδρας Τριάντη και του ευπατρίδη Λάμπρου Ευταξία σε συνεργασία με άλλους επιφανείς πολίτες της εποχής. Όλοι είχαν ένα κοινό όραμα: την ανέγερση ενός χώρου συναυλιών, ενός Μεγάρου Μουσικής, αντάξιου μιας πόλης όπως η Αθήνα. Μετά από προσπάθειες ετών αυτό έγινε πραγματικότητα και με την έναρξη λειτουργίας του Μεγάρου το 1991, ο Σύλλογος, με πρόεδρο ήδη τον Χρήστο Λαμπράκη από το 1977, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ίδρυσε την Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη».

Χάρη στα Κληροδοτήματα των Φίλων της Μουσικής με την επωνυμία «Υποτροφίες Αλεξάνδρα Τριάντη» και «Υποτροφίες Κυβέλη – Γιάννη Χορν», έχει δοθεί η ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να τελειοποιήσουν τις σπουδές τους. Μεταξύ των θεσμών που έχει ιδρύσει τα τελευταία χρόνια, συγκαταλέγονται: η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, το θερινό πρόγραμμα Art Campus – Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις, η Χορωδία Ενηλίκων Musica, το MusiXLab – Χώρος Μουσικής Εμπειρίας και Τεχνολογίας, το Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας και άλλοι θεσμοί που δείχνουν τη σταθερή προσήλωσή του στην καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και του μουσικού πολιτισμού στη χώρα μας.

 

 

Ο Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συντηρεί τις υπηρεσίες και τις δράσεις του με ίδια μέσα, με δωρεές φίλων και μελών, κυρίως δε χάρη στην πολύτιμη συνδρομή της ιδιωτικής χορηγίας, καθώς δεν λαμβάνει κανενός είδους τακτική επιχορήγηση. Οι πλούσιες δράσεις του φανερώνουν τη συνέχεια της πολιτιστικής του προσφοράς και της διαρκούς παρουσίας του στα πολιτιστικά τεκταινόμενα, προσπαθώντας να εμπνεύσει, να μορφώσει, να ψυχαγωγήσει, τελικά να κάνει καλύτερη (και πιο μουσική) τη καθημερινότητα των ανθρώπων.

Επικοινωνία για τον Αθήνα 9.84: Άννα Μπάστα, Σάσσα Πάλλη, Τζέλλα Παυλάκου

Επικοινωνία και Συντονισμός Εκδηλώσεων Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής: Μαριάννα Αναστασίου (Τηλ. 210-7282771)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα