back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαράζ συλλήψεων για τη δολοφονία του Άλκη – Αναζητούνται ακόμα δύο άτομα

Διαβάστε επίσης

‘Αλλα δύο άτομα συνελήφθησαν για την φονική επίθεση εναντίον του 19χρονου ‘Αλκη στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας σε οκτώ τον αριθμό των συλλήψεων που έγιναν σήμερα, Κυριακή.

Εκτός από τους παραπάνω κρατείται ήδη ο 23χρονος Αλβανικής καταγωγής ο οποίος θα απολογηθεί αύριο ενώπιον των ανακριτικών Αρχών της Θεσσαλονίκης.

Στον ανακριτή τη Δευτέρα ο 23χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία του Άλκη

Κατά συνέπεια οι συλληφθέντες για την υπόθεση είναι μέχρι στιγμής εννέα, ηλικίας 20 έως 23 ετών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο πρόσωπα και εις βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ οι αστυνομικές αναζητήσεις είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους.

«Σεσημασμένοι» τρεις από τους συλληφθέντες 

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωνε ότι συνελήφθησαν αρχικά τέσσερα άτομα, και λίγο αργότερα άλλα δύο,  εκτός από τον 23χρονο που κρατείται από την Τετάρτη. Οι τέσσερις πρώτες συλλήψεις αφορούν τρεις Έλληνες κι έναν Αλβανό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ηλικίας 20 έως 23 ετών, ενώ οι τρεις εξ αυτών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, άγνωστο όμως ακόμη για τι είδους αδικήματα.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται. Σήμερα, Κυριακή, εκδόθηκαν συνολικά 10 εντάλματα σύλληψης, συνεπώς δύο άτομα εξακολουθούν να αναζητούνται.

Όσον αφορά τα άτομα που ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην ίδια επίθεση και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εκτελεστούν τα εις βάρος τους εντάλματα σύλληψης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσά τους περιλαμβάνεται ένας 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία. Πρόκειται για το άτομο που πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο ανέφεραν ότι διέφυγε στην πατρίδα του, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Mέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται δεκατρία άτομα. Ανάμεσά τους  και ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη ένα 24ωρο μετά το φονικό κι αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή. Εις βάρος του ασκήθηκε, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Θεοδωρικάκος: Ζήτημα τιμής για την ελληνική αστυνομία 

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μετά την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις συλλήψεις δήλωσε: «Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη, για την πολιτεία συνολικά, η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό» κατέληξε ο υπουργός.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα