back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Θωμάκος: Όπλο δίχως σφαίρες η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους

Διαβάστε επίσης

Στην ετοιμότητα του μηχανισμού του Δήμου Κηφισιάς για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Θωμάκος, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη, στον απόηχο της χιονοστιβάδας ελλείψεων και ελλειμμάτων που αποκάλυψε η πρόσφατη κακοκαιρία του Ιανουαρίου και τα οποία συχνά αποδεικνύονται μη επαρκώς διαχειρίσιμα ακόμα και από την ίδια την κρατική μηχανή.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Κηφισιάς «πολλές φορές η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αρμοδιότητες στις οποίες δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει ελλείψει προσωπικού ή πόρων. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους παραπέμπει σε όπλο δίχως σφαίρες»

Σύμφωνα με τον κ Θωμάκο, αποτελεί «συχνό φαινόμενο η παρακράτηση δημοτικών τελών από εταιρίες παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, αν και τα έχουν εισπράξει μέσω της εξώφλησης των σχετικών λογαρισμών από τους πολίτες».

Διευκρίνισε δε ότι «Τα δημοτικά τέλη είναι το οξυγόνο των δήμων. Χωρίς αυτά αδυνατούμε ακόμη και να πληρώσουμε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, καθώς αυτό επιβάλλει η νομοθεσία, που δεν προβλέπει άλλη πηγή. Στο Δήμο Κηφισιάς, μέσα ένα και πλέον χρόνο, φτάσαμε να μας χρωστούν τρεις εταιρείες δημοτικά τέλη, ύψους 1(ενός) εκατομμυρίου 800 χιλιάδων ευρώ». Και πρόσθεσε πως μετά από πιέσεις, προειδοποιήσεις και αποστολή εξωδίκων​ «καταφέραμε να μας επιστραφεί το 80- 90% της οφειλής».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα