back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μεξικό: Οι αρχές διαλύουν καταυλισμό μεταναστών στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Καταυλισμός περίπου 380 μεταναστών, κυρίως Μεξικανών και πολιτών χωρών της κεντρικής Αμερικής, διαλύθηκε χθες Κυριακή από τις αρχές στην Τιχουάνα, πολύ κοντά στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ.

«Υπάρχει κόσμος που άρχισε να ανεβαίνει οικειοθελώς, χωρίς να χρειαστεί καταφυγή σε βία (από την αστυνομία), στα φορτηγά που θα τον μεταφέρουν σε διάφορα καταφύγια», δήλωσε στον Τύπο η δήμαρχος της πόλης, η Μοντσεράτ Καμπαγέρο.

Ωστόσο η απόφαση προκάλεσε δυσαρέσκεια σε αρκετούς μετανάστες που ζούσαν σε αυτόν τον καταυλισμό, ο οποίος στήθηκε πριν από κάτι λιγότερο από έναν χρόνο.

Μετά την απομάκρυνσή τους, οι αρχές άρχισαν να διαλύουν τις σκηνές που χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες και να απομακρύνουν ρούχα και διάφορα αντικείμενα, όπως τηλεοράσεις και έπιπλα.

Το πρωί, εργαζόμενοι του Εθνικού Ινστιτούτου Μετανάστευσης (INM) ενημέρωσαν τους ανθρώπους στον καταυλισμό ότι μπορούσαν να πάρουν μαζί μόνο τρεις αλλαξιές ρούχα στα καταφύγια όπου θα μεταφέρονταν.

Χιλιάδες μετανάστες, στη μεγάλη πλειονότητά τους από κράτη της κεντρικής Αμερική, εισέρχονται στο Μεξικό κάθε χρόνο προσπαθώντας να φθάσουν στις ΗΠΑ για να ζητήσουν άσυλο, εξαιτίας της βίας των συμμοριών και της ανέχειας στις πατρίδες τους. Στην πορεία συχνά πέφτουν θύματα του οργανωμένου εγκλήματος ή των μεξικανικών αρχών, που πολλαπλασίασαν τις επιχειρήσεις τους για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα