back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανοίγει από την κυβέρνηση η συζήτηση για κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της κατάργησης της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ πρόκειται να ανοίξει σύντομα η κυβέρνηση, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

«Είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους τους γιατρούς του συστήματος υγείας, δυνατότητες που τους δίνονται σε άλλες χώρες και έτσι πολλοί προτιμούν να φύγουν», είπε η κα. Γκάγκα αφού προηγουμένως είχε αναφέρει το δικαίωμα των πανεπιστημιακών και των στρατιωτικών γιατρών να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

«Σήμερα στο εθνικό σύστημα υγείας υπάρχουν ιατροί πολλών ταχυτήτων, Πανεπιστημιακοί γιατροί, γιατροί ΕΣΥ και στρατιωτικοί ιατροί», είπε.
Οι Πανεπιστημιακές θέσεις γίνονται ανάρπαστες, συνέχισε και αυτό είναι πράγματι αλήθεια γιατί αυτές δίνονται σε 7 μεγάλες πόλεις και οι πανεπιστημιακοί ιατροί έχουν δικαίωμα ελευθέρου επαγγέλματος παράλληλα με τη δυνατότητα ερευνητικού, διδακτικού και κλινικού έργου στα Νοσοκομεία. «Επίσης δικαίωμα ελεύθερου επαγγέλματος έχουν οι στρατιωτικοί ιατροί, παράλληλα με τα νοσοκομειακά τους καθήκοντά. Και οι δύο αυτές κατηγορίες ιατρών είναι μέρος του ΕΣΥ που όλοι οι πολίτες εμπιστεύονται.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ίδιες ευκαιρίες και δυνατότητες σε όλους τους γιατρούς του συστήματος υγείας, δυνατότητες που τους δίνονται σε άλλες χώρες και έτσι πολλοί προτιμούν να φύγουν. Δίνοντας τις ίδιες ευκαρίες, θα στελεχωθούν περιφερικά νοσοκομεία και ιατρεία και θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε κάθε γωνία της Ελλάδας. Αυτό δεν είναι καινοφανές, ισχύει στα μεγαλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, συστήματα που σέβονται, εμπιστεύονται και καμαρώνουν οι πολίτες τους.

Στόχος είναι ο Έλληνας πολίτης να έχει παντού πρόσβαση σε γιατρούς και ποιότητα υπηρεσιών υγείας και οι εργαζόμενοι στο σύστημα ασφάλεια και ικανοποίηση. Αυτές οι αλλαγές προϋποθέτουν φυσικά ευρύ δημόσιο δημοκρατικό διάλογο και γίνονται με σύμπνοια.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα ακρογωνιαίο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των Ελλήνων. Βούληση της κυβέρνησης, και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ένα σύστημα ποιοτικό και αποτελεσματικό, προς όφελος των πολιτών και των υγειονομικών που εργάζονται σε αυτό. Χωρίς αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Με γνώση, με κατανόηση, με στοργή, με αξιοπιστία. Με ικανοποίηση και χαμόγελο» κατέληξε.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα