back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο ποσό-ρεκόρ των 4,85 δισ. ευρώ έφτασε η ετήσια χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στη χώρα μας το 2021

Διαβάστε επίσης

Πέρυσι οι επενδύσεις σε νέες επιχειρήσεις και η εταιρική καινοτομία, η αστική ανάπλαση, η ενεργειακή μετάβαση και η ψηφιοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών έτυχαν της μεγαλύτερης στα χρονικά χρηματοδοτικής συμβολής από τον Όμιλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το 2021 η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις με μεγάλο αντίκτυπο ανήλθε συνολικά σε 4,85 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό στα 59 έτη δραστηριότητας στη χώρα.Η χρηματοδότηση του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα αντιπροσώπευσε το 2,7% του ΑΕΠ, τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε οποιαδήποτε χώρα ανά τον κόσμο.

Η Ελλάδα υπήρξε επίσης κορυφαίος δικαιούχος του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων, το οποίο σύστησαν ο Όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τα κράτη-μέλη της ΕΕ εντός εβδομάδων από την έναρξη της πανδημίας για τη στήριξη χιλιάδων επιχειρήσεων που αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω των σχετικών με την πανδημία της COVID προκλήσεων. Συνεπώς, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση των επιχειρήσεων ανά την Ελλάδα θα ενισχυθεί με εγγυήσεις ύψους 2,7 δισ. ευρώ, οι οποίες θα παρασχεθούν μέσω του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων.

Ο σημαντικός θετικός αντίκτυπος της χρηματοδότησης του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων υπογραμμίστηκε σήμερα στην Αθήνα από τον Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και Διοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τον Christian Kettel Thomsen, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αρμόδιο για την Ελλάδα, και εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

«Πέρυσι νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημόσιες επενδύσεις επλήγησαν από τον πρωτόγνωρο συνδυασμό των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού και των ολοένα και πιο ακραίων φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Η Ελληνική Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόκληση στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο Όμιλος ΕΤΕπ συνέβαλε καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση” δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα