back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την απόσυρση του πορίσματος «ψαλίδι» στο επίδομα επικίνδυνης – ανθυγιεινής εργασίας ζητούν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε επίσης

Την απόσυρση του πορίσματος για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την διάθεση του απαιτούμενου χρόνου διαβούλευσης της αρμόδιας επιτροπής με τα συνδικάτα, ζητούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα, με βάση το επίμαχο πόρισμα μηδενίζεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε 15.300 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Ήδη, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας (7-11 πμ) και συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, στις 9 το πρωί.

Η ΓΣΕΕ με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, χαρακτηρίζει «μη αποδεκτή επιστημονικά, τεχνικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά» την Κυβερνητική πρόταση, επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες εργασίας γίνονται στην χώρα μας γίνονται όλο και πιο δύσκολες, όλο και πιο επικίνδυνες, με το 2021 χρονιά – αρνητικό σταθμό στα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και τρεις θανάτους εργαζομένων τον Ιανουάριο του 2022.

«Η Επιτροπή συνεδρίασε 103 φορές, επί 36 μήνες για το αμφισβητούμενο αυτό αποτέλεσμα και μας παρουσιάζετε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα ενός μηνός για διαβούλευση με τα συνδικάτα. Καθυστερήσατε τρία χρόνια για την παραγωγή μίας καθόλα αμφισβητούμενης γνωμοδότησης, δώστε τον απαραίτητο χρόνο στα συνδικάτα να εξορθολογήσουν τα συμπεράσματα», προσθέτει η Συνομοσπονδία.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα