back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Εσωτερικών: Να μην γίνουν περισσότερες προσλήψεις συμβασιούχων σε σχέση με πέρυσι

Διαβάστε επίσης

Επείγουσα εγκύκλιο με αντικείμενο τον «Προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2022 στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών» δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί από το υπουργείο Εσωτερικών με βασικό στόχο τον περιορισμό των προσλήψεων των συμβασιούχων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2022 στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (Δήμοι, Περιφέρειες, ΝΠΔΔ αυτών, Σύνδεσμοι, Ιδρύματα) και στα ΝΠΙΔ της Αυτοδιοίκησης που δεν ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, ζητείται από τους Φορείς η ορθή και έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων τους για το έτος 2022, για τις κατηγορίες:

– από ίδιους πόρους

– ανταποδοτικού χαρακτήρα και

– με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου ή λοιπών αντικαταβολών σύμφωνα με τις ανάγκες τους «και λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική κατάσταση και την ανάγκη περιστολής των κρατικών δαπανών».

Συνεπώς, θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία που περιγράφεται αναλυτικά στην Εγκύκλιο, ανά κατηγορία αιτήματος.

Για τα αιτήματα που αφορούν σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στα ΝΠΙΔ της αυτοδιοίκησης με προέλευση των πιστώσεων από ιδίους πόρους που δεν ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, επισημαίνεται ότι:

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιστολής των δαπανών και προκειμένου ο αριθμός των εγκρίσεων της κατηγορίας αυτής να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, παρακαλούνται οι φορείς στο υποβληθέν αίτημά τους να μην υπερβαίνουν τον αριθμό των αντίστοιχων εγκρίσεων που χορηγήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος».

Αναλυτικά, όλες οι λεπτομέρειες για την υποβολή των Αιτημάτων των ΟΤΑ, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κλπ, στην αριθμ. 7364/7.2.2022 Εγκύκλιο.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα