back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι απολογίες των 8 για τη δολοφονία του Άλκη – Προθεσμία για τον 25χρονο

Διαβάστε επίσης

Εκδόθηκε από τις Αλβανικές αρχές και έχει φτάσει στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου Αλβανού που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από ομάδα οπαδών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση.

Εν τω μεταξύ, ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 25χρονος που κατηγορείται για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου στην περιοχή Χαριλάου και παραδόθηκε αυτοβούλως το προηγούμενο 24ωρο στις Αρχές.

Ο ίδιος αρνείται συμμετοχή στη δολοφονία, ενώ η συνήγορος του ανέφερε ότι «το γεγονός πως παραδόθηκε πρέπει να εκτιμηθεί».

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν στην ανακρίτρια τρεις συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή μαζί με άλλους πέντε που επίσης κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι θα απολογηθούν τελικά δύο απ’ αυτούς, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η μεταγωγή τους στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι παραπάνω διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. Ανάμεσά τους είναι οκτώ Έλληνες κι ένας Αλβανός, 20 έως 25 ετών.

Υπενθυμίζεται πως έχει ήδη προφυλακιστεί ο 23χρονος Αλβανός που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για την αιματηρή επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα