back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΠΟΕ χαιρετίζει την εγγραφή του χορού Σέρρα στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας για την εγγραφή του χορού Σέρρα – Πυρρίχιου, με τις πανάρχαιες καταβολές, στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. «Ο χορός Σέρρα κράτησε ψηλά το ηθικό των Ελλήνων του Πόντου- των γιαγιάδων και των παππούδων μας- στα δύσκολα χρόνια των διωγμών αλλά και μετέπειτα», τονίζει η Ομοσπονδία.

Η ανακοίνωση

Ο χορός Σέρρα, ο Πυρρίχιός μας, ο χορός των χορών με τις πανάρχαιες καταβολές, εγγράφηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το πλέον εμβληματικό και αναγνωρίσιμο στοιχείο της παράδοσής μας, ο ιερός πολεμικός χορός, κοσμεί πλέον το Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κατόπιν της ηλεκτρονικής ενημέρωσης μας στις 7-2-2022 από το Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων, με θέμα: Εγγραφή του στοιχείου «Χορός Σέρρα» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας (48362/07-02-2022), η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, αισθάνεται ξεχωριστή ικανοποίηση, συνάμα και υπερηφάνεια, που στήριξε από την πρώτη στιγμή και τέθηκε επικεφαλής φορέας στο αίτημα εγγραφής του, το οποίο τεκμηριώθηκε επιστημονικά από την κα. Ιωαννίδου Αλεξία, μέσω της πρωτογενούς έρευνας που διεξήγαγε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εργασίας.

Ο χορός Σέρρα κράτησε ψηλά το ηθικό των Ελλήνων του Πόντου- των γιαγιάδων και των παππούδων μας- στα δύσκολα χρόνια των διωγμών αλλά και μετέπειτα. Η διαφύλαξη και η ανάδειξη του Σέρρα – Πυρρίχιου, εξακολουθεί να είναι πρωτίστης σημασίας ζήτημα για τον οργανωμένο ποντιακό χώρο και σήμερα.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα