back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαδαγασκάρη: Στους 30 οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μπατσιράι

Διαβάστε επίσης

Σε 30 ανήλθαν οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μπατσιράι από τη Μαδαγασκάρη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC) καταμέτρησε επίσης περισσότερους από 94.000 πληγέντες και σχεδόν 60.000 εκτοπισμένους, ενώ πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις και υπηρεσίες του ΟΗΕ αναπτύσσουν ομάδες και συγκεντρώνουν πόρους για να βοηθήσουν τα θύματα των καταρρακτωδών βροχών.

Επίσης Γερμανοί ειδικοί έφτασαν στην Μαδαγασκάρη, για να «συμβάλουν στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών», διευκρίνισε το BNGRC, ενώ εργασίες αποκατάστασης διεξάγονται στις περίπου 20 οδικές αρτηρίες και τις 17 γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τον κυκλώνα, αποκόπτοντας χωριά από την υπόλοιπη χώρα.

«Οι ορυζώνες καταστράφηκαν, οι σοδειές ρυζιού χάθηκαν. Αυτή είναι η βασική καλλιέργεια των κατοίκων της Μαδαγασκάρης και η διατροφική τους ασφάλεια θα πληγεί σοβαρά εντός των τριών ως έξι προσεχών μηνών αν δεν δράσουμε άμεσα», τόνισε η Πασκουαλίνα ΝτιΣίριο, η διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος στη χώρα.

Η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ διένειμε κυρίως ζεστά γεύματα στην Μανάκαρα, μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές.

Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι: Action Contre la Faim, Handicap International, Save the Children και Médecins du Monde, είχαν κινητοποιηθεί πριν από τον κυκλώνα για τη συγκέντρωση υλικού και φαρμάκων.

Παράλληλα με την αρωγή της κυβέρνησης και αυτές προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες σε τρόφιμα, βασικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και διανέμουν εξοπλισμό κουζίνας, κουβέρτες και είδη ατομικής υγιεινής.

Υπενθυμίζεται ότι ο τροπικός κυκλώνας έπληξε τη Μαδαγασκάρη το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, φτάνοντας σε παράκτια ζώνη μήκους 150 χιλιομέτρων, που είναι αραιοκατοικημένη και αγροτική, προτού προχωρήσει προς το κέντρο, όπου προκάλεσε την υπερχείλιση ποταμών και πλημμύρες που κατέστρεψαν τους μεγαλύτερους ορυζώνες της χώρας, γεγονός το οποίο εγείρει φόβους για ανθρωπιστική κρίση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα