back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Καπραβέλος: Η συζήτηση περί χαλάρωσης των μέτρων είναι για κλάματα

Διαβάστε επίσης

«Ο ιός είναι ένας και έχει διάφορα στελέχη τα οποία είναι υπερμεταδοτικά, ναι μεν βρίσκουν τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό ωστόσο δεν έχουμε το καλύτερο εμβόλιο αφού χρειάζεται 2 και 3 δόσεις μέσα στον χρόνο» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καπραβέλος.

Όπως εξήγησε «αυτός ο ιός έχει ειδικά χαρακτηριστικά. Αρχικά νομίζαμε ότι με το εμβόλιο θα τον αντιμετωπίσουμε, αλλά βλέπουμε ότι και η φυσική ανοσία δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα νοσήσουμε ξανά»

Εκτίμησε πως προς το καλοκαίρι θα έχουμε τα δεύτερης γενιάς εμβόλια. «Τα συγκεκριμένα εμβόλια θα είναι καλύτερα, θα “πιάνουν” πολλά στελέχη και ελπίζουμε ότι η ανοσία που θα προκαλέσουν θα έχει διάρκεια και θα χρειαζόμαστε μόνο μία αναμνηστική δόση κάθε χρόνο»

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί χαλάρωσης των μέτρων, υπενθύμισε τις συστάσεις του ΠΟΥ, οι οποίες είναι “προσέξτε, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα” και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η συζήτηση περί χαλάρωσης των μέτρων είναι για κλάματα»

Σχολιάζοντας το video σχετικά με το έργο του υπουργείου υγείας στα νοσοκομεία, τις νέες κλίνες που αναπτύχθηκαν, τα μηχανήματα που προμηθεύθηκαν τα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και το προσωπικό που προσλήφθηκε προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω COVID-19 ο κύριος Καπραβέλος επισήμανε ότι «αυτό που δεν κατανοεί η πολιτεία είναι ότι αυτή η νόσος θέλει εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Μπορεί να αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ ή να έγιναν προσλήψεις, αλλά δεν έχουμε εξειδικευμένο προσωπικό. Είναι σαν να έχουμε αεροπλάνο και να προσλαμβάνουμε δασκάλους».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα