back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χωρίς όριο οι καθήμενοι ανά τραπέζι στην εστίαση

Διαβάστε επίσης

Καμία χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν για την προστασία από τη μετάδοση του κορονοϊού, δεν εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Έτσι, οι ειδικοί επιστήμονες εισηγούνται στην κυβέρνηση να μην επιτραπούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις και τα καρναβάλια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με το σκεπτικό ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε με μεγαλύτερη ελευθερία το Πάσχα.

Επίσης τα μέλη της επιτροπής, εισηγούνται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση στα μέτρα που αφορούν σε εστίαση – διασκέδαση και στα γήπεδα.

Παράλληλα, δεν θα υπάρξει προς το παρόν αλλαγή στο όρια που έχουν τεθεί στα γήπεδα, ενώ η μόνη αλλαγή που εισηγήθηκαν είναι η αύξηση του αριθμού των καθήμενων από 6 στους 8 για εστίαση και διασκέδαση.

Χωρίς όριο καθήμενων στην εστίαση

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας αποφασίστηκε να μην υπάρχει πλέον όριο στον αριθμό των καθήμενων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Νωρίτερα, είχαν εισηγηθεί να αυξηθεί το όριο των καθήμενων από 6 σε 8 άτομα ανά τραπέζι, απόφαση η οποία στη συνέχεια άλλαξε.
Τα μέλη της επιτροπής θα εξετάσουν την άλλη εβδομάδα το θέμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα