back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Χρούσος: Σοβαρή πολυφλεγμονώδης κατάσταση το σύνδρομο MIS-C στα παιδιά – Οι γονείς να κινητοποιηθούν άμεσα

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι είμαστε προς το τέλος της πανδημίας εξέφρασε ο καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γιώργος Χρούσος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Ωστόσο, όπως είπε αν και σε άλλες ​χώρες πέφτουν τα κρούσματα και οι θάνατοι, στην Ελλάδα είμαστε ακόμη οριζόντιοι. «Έχουμε κάνει πλατό. Είμαστε σε εγρήγορση. Χρειάζονται μάσκες και προφυλακτικά μέτρα» σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλες μεταλλάξεις του ιού.

«Περιμένουμε και στην Ελλάδα χαλάρωση των μέτρων, έχουν μείνει σταθεροί οι θάνατοι, αλλά πέφτουν τα κρούσματα. Οι θάνατοι είναι με το προηγούμενο στέλεχος και άνθρωποι που δεν ήταν εμβολιασμένοι» ανέφερε ο κ. Χρούσος και εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Αναφερόμενος στο σύνδρομο MIS-C, τόνισε ότι ποσοτικά είναι μικρό το ποσοστό των παιδιών στην Ελλάδα. «Είχαμε γύρω στα 100 περιστατικά κυρίως σε παιδιά 7-8 χρόνων που νόσησαν. Είναι μία σοβαρή πολυφλεγμονώδης κατάσταση, αλλά ξέρουμε να την αντιμετωπίσουμε και μέχρι στιγμής, έχουμε πάει καλά. Είναι βασικό οι γονείς να τρέξουν νωρίς το παιδί τους στον παιδίατρο ή το νοσοκομείο, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα» πρόσθεσε.

Για την εμβολιαστική κάλυψη, ο κ. Χρούσος ανέφερε ότι πολλά παιδιά είναι εμβολιασμένα. Ωστόσο, όπωε είπε, υπάρχει το πρόβλημα των 300.000 άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα