back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Λονδίνο προειδοποιεί τη Μόσχα να μην εισβάλει στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Το Λονδίνο προειδοποίησε σήμερα τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να μην εισβάλει στην Ουκρανία και, όπως ανακοίνωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας, η κυβέρνηση είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο τις λεπτομέρειες μιας νέας σειράς κυρώσεων που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει κατά της Ρωσίας σε περίπτωση εισβολής.

Ο Μπεν Γουάλας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio ότι από μια επιθετική εισβολή σε κυρίαρχο κράτος κανένας δεν θα έβγαινε κερδισμένος.

Η Ρωσία, είπε ο ίδιος, σχεδιάζει να ξεκινήσει σύντομα μια στρατηγική άσκηση με πυρηνικά όπλα και προειδοποίησε ότι οι ενέργειες του Κρεμλίνου κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση παρά τις προσπάθειες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης.

Ο Γουάλας είπε ότι η Βρετανία έχει δει μυστικές πληροφορίες από τις οποίες προκύπτει ότι η Ρωσία σχεδιάζει επιχειρήσεις αντιπερισπασμού (“false flag”) ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ πραγματοποιεί και κυβερνοεπιθέσεις και άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες.

“Παρά τις συνομιλίες, κινείται προς την λάθος κατεύθυνση. Οι Ρώσοι εξακολουθούν να ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις…Σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σύντομα μια στρατηγική άσκηση με πυρηνικά και πράγματι παρατηρούμε μεγαλύτερη δραστηριότητα αλλού”, δήλωσε ο υπουργός στο ΒBC Radio.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα