back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Voucher τον Μάρτιο σε 100.000 επιχειρήσεις για αγορά ταμειακών μηχανών και POS

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά, εκτός απροόπτου τον Μάρτιο, το πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων» το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το “Ταμείο Ανάκαμψης”, μέσω μέσω του οποίου θα διατεθούν κουπόνια (voucher) ύψους 180 εκ. ευρώ σε 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Με τα κουπόνια του προγράμματος, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αντικαταστήσουν και να αναβαθμίσουν ταμειακές μηχανές, συσκευές POS, να δημιουργήσουν e-shop αλλά και αποθηκευτικούς χώρους τύπου Cloud (νέφος). Θα μπορούν δε να καλύψουν και μέρος του κόστους για την ψηφιακή κατάρτιση των στελεχών τους.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2025. Όπως αναφέρεται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, θα προκρίνονται οι επενδύσεις που έχουν στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών, των ηλεκτρονικών πωλήσεων και των εφαρμογών ηλεκτρονικής τιμολόγησης, όπως και την υιοθέτηση εργαλείων ψηφιακής διαφήμισης και συστημάτων τηλεργασίας.

Μέσω του προγράμματος το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2025, θα επιδοτηθούν στο πρώτο τρίμηνο 1.000 μικρομεσαίες για τη δημιουργία υποδομής υπολογιστικού νέφους (cloud), θα αναβαθμιστούν και θα αντικατασταθούν 500.000 ταμειακές μηχανές, θα αποσυρθούν 100.000 τερματικά αποδοχής συναλλαγών (POS) ενώ θα υπάρχουν και αρκετές άλλες επιλέξιμες δαπάνες όπως προμήθεια κινητών συσκευών ψηφιακών πληρωμών, λειτουργία ψηφιακών υπηρεσιών για την τιμολόγηση αγαθών και υπηρεσιών, χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της τηλεργασίας, ψηφιακή διαφήμιση κλπ.

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων θα γίνεται με τη μορφή κουπονιού το οποίο θα μπορεί να εξαργυρώνεται σε ειδική ηλεκτρονική αγορά (Digital Marketplace) όπου θα είναι διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα που θα μπορούν να προμηθευτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα