back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Τα αντισημιτικά περιστατικά στη χώρα έφθασαν σε αριθμό ρεκόρ το 2021

Διαβάστε επίσης

Ο αριθμός των αντισημιτικών περιστατικών στη Βρετανία έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ τον περασμένο χρόνο, γεγονός στο οποίο συνέβαλε η αντίδραση στα βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Community Security Trust (CST), ένα ίδρυμα που παρέχει στην εβραϊκή κοινότητα της Βρετανίας, η οποία αριθμεί περίπου 280.000 πολίτες, συμβουλευτικό έργο σε θέματα ασφαλείας.

Η ετήσια έκθεση του CST διαπίστωσε ότι μέσα στο 2021 καταγράφηκαν 2.255 αντισημιτικά επεισόδια, αύξηση 34% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

“Αυτά τα επίπεδα ρεκόρ του αντιεβραϊκού ρατσισμού, που κατήγγειλε η εβραϊκή κοινότητα στο CST και στην αστυνομία, δείχνουν πόσο δύσκολη ήταν η περασμένη χρονιά για τους εβραίους στη Βρετανία”, δήλωσε ο επικεφαλής του CST, Μαρκ Γκάρντνερ.

Ο αριθμός των περιστατικών βίας κορυφώθηκε όταν αυξήθηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους ένοπλους παλαιστίνιους, ανέφερε η έκθεση.

Τον περασμένο Μάιο καταγράφηκαν 661 περιστατικά αντισημιτισμού–ο υψηλότερος μηνιαίος απολογισμός–με άλλα 210 τον Ιούνιο.

Το CST ανακοίνωσε επίσης ότι αναφέρθηκαν και 176 βίαιες επιθέσεις, αύξηση 76% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η έκθεση αναφέρεται στις καταδίκες ενός αριθμού ανθρώπων για αδικήματα που συνδέονται με τον αντισημιτισμό, μεταξύ των οποίων και ενός άνδρα ο οποίος φυλακίστηκε επειδή σύστησε μια νεοναζιστική οργάνωση η οποία ενθάρρυνε την “εξόντωση των εβραίων” και ενός άλλου ο οποίος είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ερασιτεχνικά βίντεο με αντισημιτικό περιεχόμενο.

“Οι στατιστικές αυτές είναι σοκαριστικές και μια ισχυρή υπενθύμιση ότι ο ρατσισμός του αντισημιτισμού δεν έχει εξαλειφθεί”, δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα