back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακή συζήτηση: Περήφανα & Ορατά: Η συμπερίληψη ξεκινά από το σχολείο 

Διαβάστε επίσης

Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 ( 16:30 – 18:00), με θέμα τη συμπερίληψη στο σχολικό περιβάλλον και την εξάλειψη των διακρίσεων γύρω από ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου, διοργανώνει το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας.

«Η έννοια της συμπερίληψης αφορά στην ουσιαστική, ισότιμη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ενσωμάτωση των ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων σε κάθε πλαίσιο, με αρχή το σχολείο και την εκπαίδευση» τονίζουν οι διοργανωτές. Στην εκδήλωση θα συζητηθούν κακοποιητικές συμπεριφορές και διακρίσεις εντός του σχολικού περιβάλλοντος, καθώς και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για ένα πιο δημοκρατικό, πιο συμπεριληπτικό σχολείο για όλα τα παιδιά.

Η εκδήλωση

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον σύνδεσμο 

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Με την επιβεβαίωση της εγγραφής θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για τη συμμετοχή σας.

CHOICE

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος CHOICE – promoting sCHOol enviroments InClusivE of diversity based on SOGI (Πρόγραμμα REC – Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια), το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από το ΚΜΟΠ και την Colour Youth. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση ενός συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας με βάση την ταυτότητα του φύλου, την έκφραση φύλου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και τα χαρακτηριστικά φύλου.

Επιμέλεια: Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα