back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κρεμλίνο: «Κανένα αποτέλεσμα» στη συνάντηση του «σχήματος της Νορμανδίας»

Διαβάστε επίσης

Οι συζητήσεις που είχαν χθες, Πέμπτη, στο Βερολίνο, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Γερμανία και η Γαλλία στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διεξόδου στην ουκρανική κρίση δεν παρήγαγαν «κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε  το Κρεμλίνο.

«Γίναμε όλοι μάρτυρες ότι η συνάντηση των πολιτικών συμβούλων υπό το σχήμα της Νορμανδίας δεν κατέληξε χθες σε κανένα αποτέλεσμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Έκανε λόγο για «ανικανότητα» των διαφόρων εκπροσώπων να αναγνώσουν «με τον ίδιο τρόπο το ίδιο κείμενο», δηλαδή τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ που υπογράφτηκαν το 2015 με σκοπό να βάλουν τέλος στη σύγκρουση στην Ουκρανία που έχει προκαλέσει περισσότερους από 13.000 θανάτους αφότου ξέσπασε πριν από οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. «Δυστυχώς, η ουκρανική πλευρά κάνει τα πάντα ώστε να μην εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» στις συμφωνίες αυτές, είπε ο Πεσκόφ.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων χωρών, που συναντώνται από το 2014 σε ένα σχήμα συζητήσεων που αποκαλείται «σχήμα της Νορμανδία», για την ειρηνευτική διαδικασία στην ανατολική Ουκρανία, είχαν την Πέμπτη στο Βερολίνο συνομιλίες επί 9.5 ώρες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε την κοινή απάντηση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ερωτήματά του σχετικά με την ασφάλεια, ως ασεβή και άνευ ουσίας. «Μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ως έκφανση διπλωματικής αγένειας και ασέβειας προς το αίτημά μας», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα