back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μακρή: ΕΔΕ στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου – Εάν προκύψουν ευθύνες θα αποδοθούν

Διαβάστε επίσης

Τη διαβεβαίωση ότι εάν προκύψουν ευθύνες για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, όπου καθηγητής πρόσεβαλε μαθητή που εμφανίστηκε στην τάξη με φούστα, θα αποδοθούν, έδωσε στη Βουλή η Ζέττα Μακρή.

«Δόθηκε εντολή για διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, ο εκπαιδευτικός απομακρύνθηκε από το σχολείο και ο αρμόδιος γενικός γραμματέας που επισκέφθηκε το σχολείο έδωσε εντολή να αποδοθούν τυχόν ευθύνες, δεν έχει ολοκληρωθεί η διοικητική εξέταση, αν αποδειχθούν ευθύνες θα αποδοθούν», επεσήμανε η κ. Μακρή, η οποία είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Κρίτωνα Αρσένη κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησής του.

«Είμαι συγκλονισμένη γιατί ένας βουλευτής προσδιορίζει ως τρανς μαθήτρια, όταν εκείνος ποτέ δεν χαρακτήρισε έτσι τον εαυτό του», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας και επέκρινε τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 ότι επιμένει να προσδιορίζει έναν ανήλικο 12 ετών που αναζητεί τα όρια του, βάζοντάς του ταμπέλα.

«Η κοινωνία και το υπουργείο έχουμε αντιληφθεί ότι ο αυτοπροσδιορισμός είναι σεβαστός ωστόσο ακόμη και αο αυτοπροσδιορισμός επιβάλλει να τηρούνται στοιχειώδεις ενδυματολογικοί κανόνες», είπε η κ Μακρή.

Από την πλευρά του ο Κρίτων Αρσένης ανέφερε ότι εάν δεν υπήρχε η κατακραυγή και εάν τα παιδιά δεν έπαιρναν την υπόθεση στα χέρια τους δεν θα είχε εκτονωθεί η κατάσταση.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα