back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρωσία: Ασεβής η απάντηση ΕΕ και ΝΑΤΟ στην επιστολή Λαβρόφ

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας απέρριψε σήμερα την κοινή απάντηση του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ερωτήματά του σχετικά με την ασφάλεια, ως ασεβή και άνευ ουσίας.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε την ‘συλλογική’ απάντηση, που θυμίζει ‘συλλογική ευθύνη’. Περιμένουμε μια λεπτομερή απάντηση στο ζήτημα που θέσαμε από τον κάθε παραλήπτη. Η υπεκφυγή από την απάντηση σημαίνει ότι η Δύση δεν θέλει να αναγνωρίσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ο ΟΑΣΕ και Ρωσία-ΝΑΤΟ, και ότι προσπαθούν να φροντίσουν για την δική τους ασφάλεια σε βάρος μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η επιστολή Λαβρόφ σχετικά με την κατανόηση της αρχής της αδιαίρετης ασφάλειας «είχε σταλεί στους υπουργούς Εξωτερικών 37 χωρών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, στην οποία υπογραμμίζονταν ότι περιμένουμε λεπτομερή απάντηση από τον καθένα».

«Αντ’ αυτού, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μας απαντούν στους οποίους δεν είχαμε απευθυνθεί. Μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ως έκφανση διπλωματικής αγένειας και ασέβειας προς το αίτημά μας» είπε η Ζαχάροβα.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα