back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε πλήρη εξέλιξη το έργο του Ελληνικού – Τι ακολουθεί άμεσα

Διαβάστε επίσης

Με ταχείς ρυθμούς προχωράει το έργο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η. Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, Chief Operating Officer, (COO) της Lamda Development, σε παρέμβασή της στη διάρκεια των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2021.

Όπως ανέφερε η κ. Καρατοπόζη, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες αναθέσεις και μελέτες για μεγάλα έργα, όπως της Marina Tower, του υψηλότερου παραθαλάσσιου πύργου στην Μεσόγειο, καθώς και των εμπορικών κέντρων στη Marina Galleria.

Επίσης, παραδόθηκε στο κοινό στα μέσα Δεκεμβρίου του περασμένου έτους το «Experience Park», έκτασης 70 στρεμμάτων, το πρώτο μέρους του Μητροπολιτικού Πάρκου, που στην ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη και γνωρίζει ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα.

Αναφορικά με το οικιστικό πρόγραμμα της ανάπλασης του Ελληνικού, όπως επισήμανε η κ. Καρατοπούζη οι προπωλήσεις για τις βίλες και τον Πύργο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον και για το Vouliagmenis Mall. Όπως έχει ανακοινωθεί, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Vouliagmenis Mall κυμαίνεται μεταξύ 335 και 410 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει συναφθεί με τον όμιλο Fourlis, για την ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου λιανικής (retail park) μεγέθους 30.000 τ.μ., ο όμιλος Fourlis θα αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη, όπως είπε η COO της Lamda Development βρίσκεται και ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών που θα έχουν όφελος και στους γειτονικούς δήμους, που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου. «Όραμά μας είναι, η επένδυση στο Ελληνικό να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα – και ήδη στην Lamda Developemnt εργάζονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι.

Δίνουμε σημασία στην πολιτική προμηθειών. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις, πάντα με διαφανείς διαδικασίες», είπε η κα Καρατοπούζη. Το Ελληνικό δεν είναι αποτελεί μόνο ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης, αλλά ένα όραμα που όλη η ομάδα θέλει να έχει συμπαραστάτη τον κόσμο και την επενδυτική κοινότητα, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα