back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκινά ανάπλαση σε Πλάκα και Μοναστηράκι – Διεθνής διαγωνισμός

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την επιπλέον ανάδειξη και αισθητική αναβάθμιση της Πλάκας και της περιοχής του Μοναστηρακίου ο δήμος Αθηναίων προχωρά σε διεθνή διαγωνισμό προκειμένου να συλλέξει τις καλύτερες ιδέες – προτάσεις και να προχωρήσει στο έργο. 

Το θέμα της έγκρισης του διαγωνισμού αναμένεται να συζητηθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας καθώς έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη με τίτλο ” Έγκριση προκήρυξης και όρων του Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων για την «Αισθητική ενοποίηση και λειτουργική αναβάθμιση υφιστάμενων πεζοδρόμων στη γειτονιά Πλάκα – Μοναστηράκι» (Δ/νση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων) (Σχετ. Πρωτ. 18230-22) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Β.-Φ. ΑΞΙΩΤΗΣ”

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει αυτά που εκτελούνται σε Ομόνοια, Σύνταγμα και Πανεπιστημίου ώστε να υπάρξει συνολική ανάπλαση του Ιστορικού και Εμπορικού κέντρο της Αθήνας. και εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα έργα που ήδη εκτελούντα στην Αθήνα σε συνδυασμό με αυτά που έχουν δρομολογηθεί όπως το μετρό και η διπλή ανάπλαση θα αλλάξουν την συνολική εικόνα της πρωτεύουσας με στόχους τόσο την ανάπτυξη όσο και την ενίσχυση της κατοικίας, ειδικά σε περιοχές που παρουσιάζεται έντονο το πρόβλημα της φυγής κατοίκων προς τα προάστια.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα