back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σταθερή παραμένει η εικόνα της πανδημίας στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 16.442 νέα κρούσματα κορωνοϊου. 507 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επιπλέον 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. Από τα σημερινά κρούσματα, 4664 καταγράφονται στην Αττική, 1966 στη Θεσσαλονίκη.

Σε 38 περιοχές σε όλη τη χώρα, Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν αύριο δωρεάν rapid test: Στην Αττική, στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής καθώς και στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης.

Απάνθρωπο έγκλημα 7χρονου αγοριού, με δράστες τη μητέρα και τον σύντροφό της, που διαπράχθηκε το 2017 εξιχνιάστηκε σήμερα από τις αρχές. Σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία της προανάκρισης, ο 33χρονος δράστης, πολωνικής καταγωγής, είχε φιμώσει το παιδάκι με μονωτική ταινία, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατός του από ασφυξία. Η μητέρα παρακολουθούσε απαθής τον βασανισμό του παιδιού της, ενώ βοήθησε τον δράστη να χτίσει μια τσιμεντένια κρύπτη, στο σπίτι που διέμεναν στην Κυψέλη. Αργότερα τοποθέτησαν τη σορό του παιδιού σε μια εργαλειοθήκη, την οποία μετέφεραν μαζί τους, σε άλλο σπίτι που νοίκιασαν στην ίδια συνοικία, εκεί όπου, ανακαλύφθηκε σήμερα από τις αρχές. Η 29χρονη δράστης, προκειμένου να καλύψει το έγκλημα, διέδιδε ότι το παιδάκι διέμενε στην Πολωνία, με τον πατέρα του.

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε χθες η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχων σε 21ναν συνδέσμους οπαδών, στην Αττική. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες και σιδερογροθιές, ενώ σφραγίστηκαν 12 σύνδεσμοι που λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι και στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα σφραγίστηκαν 11 λέσχες φιλάθλων, που επίσης λειτουργούσαν παράνομα. Οι έλεγχοι των αρχών συνεχίζονται.

Εντείνονται οι κινήσεις στη διπλωματική σκακιέρα για την αποφυγή της φημολογούμενης σύρραξης στα ρωσο ουκρανικά σύνορα. Τηλεφωνική επικοινωνία μιας ώρας , είχαν νωρίτερα, οι Πρόεδροι των δύο Υπερδυνάμεων, Τζο Μπάιντεν, και Βλάντιμιρ Πούτιν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, ξεκαθάρισε στον Ρώσο ομόλογο του, ότι ‘’σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Νατοϊκοί σύμμαχοί της θα σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό του Κιέβου’’ και θα ‘’επιφέρουν γρήγορο και σοβαρό κόστος στην Ρωσία.

Το μεσημέρι σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος συνομίλησε και με τον Γάλλο ομόλογό του. Σύμφωνα με το Ελιζέ, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βούληση τους να συνεχιστεί ο διάλογος προκειμένου να ‘’προωθηθεί η εφαρμογή των συμφωνιών για το Ντονμπάς’’ και να διασφαλιστούν οι ‘’συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη’’.

Παρέμβαση και από τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέφ Μπορέλ. Διαμήνυσε ‘’ότι οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες και βαρύ τίμημα ως απάντηση’’. Ο κ Μπορέλ συζήτησε τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή και με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Αφιερωμένη στους ανθρώπους που αγαπήσαμε μέσα από τα ερτζιανά η αυριανή ημέρα για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, παγκόσμια ημέρα του ραδιοφώνου. Ο σταθμός της πόλης γιορτάζει φιλοξενώντας ραδιοφωνικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες, που μοιράζονται μαζί μας άγνωστες και ξεχωριστές εμπειρίες από τις ραδιοφωνικές τους διαδρομές.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ…

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-0

και Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός 2-3

Και ο καιρός…

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα