back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή, οι 4 εκ των 7 κατηγορουμένων για την υπόθεση των θανάτων ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά.

Ειδικότερα προφυλακιστέοι κρίθηκαν η ιδιοκτήτρια και η συνδιαχειρίστρια κόρης της, ένας γιατρός που ήταν και υγειονομικός υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας και ένας ψυχίατρος. Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκαν δυο νοσηλευτές και ένας διοικητικός υπάλληλος. Οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά στις 7 χθες το πρωί και ολοκληρώθηκαν σήμερα, στις πέντε τα ξημερώματα.

Συγκλονίζει το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα ένα 7χρονο αγόρι στην Κυψέλη. Για τη δολοφονία κατηγορούνται η 29χρονη μητέρα του παιδιού και ο 33χρονος σύντροφός της, πολωνικής καταγωγής, οι οποίοι φέρονται να έχουν ομολογήσει την πράξη τους. Το παιδί καποιήθηκε και φιμώθηκε από τον 33χρονο μέχρι θανάτου, παρουσία της μητέρας το 2017 και επί 5 χρόνια, η σορός του βρισκόταν σε εργαλειοθήκη στο διαμέρισμα όπου διέμεναν. Η ίδια διέδιδε ότι το παιδί είχε μετακομίσει στην Πολωνία με τον βιολογικό πατέρα του.

Αμερικανική “υστερία” στο θέμα της Ουκρανίας κατήγγειλε το Κρεμλίνο, μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι δύο άνδρες αποφάσισαν “να συνεχίσουν τις επαφές”. “Τις τελευταίες ώρες, η κατάσταση οδηγήθηκε στον παραλογισμό”, δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, δηλώνοντας ότι “οι Αμερικανοί ανακοινώνουν ακόμη και την ημερομηνία της ρωσικής εισβολής και ταυτόχρονα ενισχύουν τον στρατιωτικό βραχίονα της Ουκρανίας”. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επίσης καταγγείλει ως προκλητικές τις εικασίες για υποτιθέμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καθώς και τις “παραδόσεις μεγάλης κλίμακας σύγχρονου οπλισμού” στη γείτονά της.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε εκ νέου ότι ο κίνδυνος μία ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία είναι υψηλός και επικείμενος.

Στους ανθρώπους που αγαπήσαμε μέσα από τα ερτζιανά αφιερώνει ο Α984, την σημερινή παγκόσμια ημέρα του ραδιοφώνου. Ο σταθμός της πόλης γιορτάζει φιλοξενώντας ραδιοφωνικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες, για να μοιραστούν μαζί μας, άγνωστες και ξεχωριστές εμπειρίες από τις ραδιοφωνικές τους διαδρομές.

Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού μοριακού ή rapid test από σήμερα η είσοδος στη χώρα πλήρως εμβολιασμένων επισκεπτών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία, σύμφωνα με νέα NOTAM της πολιτικής αεροπορίας. Το μέτρο αφορούσε αρχικά πολίτες των κρατών μελών της ΕΕ και της συνθήκης Σένκεν.

Σε 38 περιοχές της χώρας σήμερα τα δωρεάν rapid test από Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής καθώς και στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το τένις: Την κατάκτηση του τίτλου σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη διεκδικούν σήμερα Στέφανος Τσιτσιπάς, και Μαρία Σάκκαρη. Η Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Κονταβέιτ στην Αγία Πετρούπολη (15:30) και ο Τσιτσιπάς τον Αλιασίμ στο Ρότερνταμ (16:30).

Στα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στις τρεις: ΟΦΗ – Βόλος. Τρεις και μισή: Παναθηναϊκός – Λαμία. Πέντε και τέταρτο: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος. Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Χθες Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0 και Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός 2-3.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα