back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα του Ραδιοφώνου σήμερα και ο ΑΘΗΝΑ 9,84 μας επανασυστήνει τους ανθρώπους που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τα ερτζιανά.

Ο σταθμός της πόλης γιορτάζει τη σημερινή ημέρα και φιλοξενεί στις εκπομπές του ανθρώπους που θα μοιραστούν με τους ακροατές τις εμπειρίες τους και άγνωστες πτυχές από τη ραδιοφωνική τους διαδρομή.

Την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πήτερ Στάνο σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά είναι αδιαμφισβήτητη. Η Τουρκία θα πρέπει να το σεβαστεί, να απέχει από προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες ως προς αυτό, να δεσμευτεί απερίφραστα σε σχέσεις καλής γειτονίας και να εργαστεί για την ειρηνική επίλυση τυχόν διαφορών. Οι διεθνείς συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Οι διπλωματικές προσπάθειες που σηματοδοτήθηκαν χθες, από μια σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ δυτικών ηγετών και της Μόσχας δεν πέτυχαν την άμβλυνση των εντάσεων σχετικά με την Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να καταγγέλλει αμερικανική “υστερία” και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απειλεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για “σοβαρές και ταχείες επιπτώσεις” σε περίπτωση επίθεσης.

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια το ζευγάρι που φέρεται να σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας πριν πέντε χρόνια και να έκρυψαν το πτώμα σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που έμεναν στην Κυψέλη. Η 29χρονη μητέρα του αγοριού οδηγήθηκε το πρωί στον Εισαγγελέα Εκτελέσεων μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της για την δολοφονία του γιου της , ενώ χθες το βράδυ είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελία και ο 33χρονος σύντροφος της.

Στα Εξάρχεια αφιερώθηκε η σημερινή Κυριακάτικη επιχείρηση μαζικής καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων. “Βαθύς καθαρισμός σε δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια και 20 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, με σύγχρονα πλυστικά μηχανήματα, υδροφόρες και σάρωθρα για καθαρές και φιλόξενες γειτονιές”, το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου Αθηναίων, Νίκου Αβραμίδη, στο Facebook.

Στην Ινδονησία, τουλάχιστον 10 άνθρωποι που έκαναν διαλογισμό σε μια παραλία, έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα, όταν παρασύρθηκαν από κύματα. Τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας 23 ανθρώπων, που έκαναν διαλογισμό, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, σε μια παραλία του Παγιανγκάν, στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Αυτή την ώρα: ΟΦΗ – Βόλος. Τρεις και μισή: Παναθηναϊκός – Λαμία. Πέντε και τέταρτο: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος. Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Στο τένις: Την κατάκτηση του τίτλου σε Ρότερνταμ και Αγία Πετρούπολη διεκδικούν σήμερα Στέφανος Τσιτσιπάς, και Μαρία Σάκκαρη. Η Σάκκαρη αντιμετωπίζει την Κονταβέιτ στην Αγία Πετρούπολη (15.30) και ο Τσιτσιπάς τον Αλιασίμ στο Ρότερνταμ (16:30).

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 12.3 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα