back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις στη δημοτική αντιπολίτευση για το 26ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίθεσή τους στη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου-Λυκείου σε Πειραματικό εξέφρασαν εκπρόσωποι της δημοτικής αντιπολίτευσης.

Στο εν λόγω σχολείο, που στεγάζεται στους χώρους του Μαρασλείου, δίπλα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, φοιτούν μαθητές από διάφορες περιοχές του κέντρου και – όπως τονίστηκε- εάν μετατραπεί σε Πειραματικό δεν θα υπάρχει άλλο συμβατικό σχολείο στην περιοχή.

“Διώχνουν κατοίκους του κέντρου”, Νάσος Ηλιόπουλος- Ανοιχτή Πόλη

“Στην πραγματικότητα εάν προχωρήσει η διαδικασία, μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου της ΑΘήνας μένει χωρίς προσβάσιμο δημόσιο σχολείο. Δηλαδή δεν υπάρχει δημόσιο σχολείο, υπάρχουν μόνο Πειραματικά και Πρότυπα δηλαδή σχολεία που έχουν άλλη διαδικασία εισόδου. Αυτές είναι πρακτικές που διώχνουν μόνιμους κατοίκους από το κέντρο της πόλης. Ο Δήμος ΑΘηναίων αυτό που πρέπει να κάνει είναι να γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αντίστοιχη διαδικασία του υπουργείου” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Σαν να λέμε ότι θα υπάρχουν μόνο επιχειρήσεις και όχι κατοικίες στο κέντρο”, Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ

“Η ανικανότητα το κεντρικού συστήματος χτυπάει κόκκινο. Κάθε υπουργείο έχει τη δυνατότητα να εμπλέκεται στα θέματα που αφορούν τον δήμο και να μας κάνει “μπάχαλο” και μοναδικό στο να το κάνει αυτό είναι το υπουργείο Παιδείας. Ασχολείται με το να κάνει το δημόσιο σχολείο της Αθήνας πεδίο κοινωνικής αντιπαράθεσης. Μετά τη νομοθέτηση για τις αυλές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσα στο κέντρο της πόλης, σειρά έχει η σχολική στέγη. Η μετατροπή του 26ου σε Πειραματικό είναι κλασικό παράδειγμα. Αυτό αφαιρεί από τον ιστό της πόλης άλλο ένα νευραλγικό δημόσιο σχολείο γειτονιάς. Οι μαθητές τεσσάρων δημοτικών της περιοχής που φτάνουν στο γυμνάσιο θα πρέπει να περπατούν 1,5-2 χιλιόμετρα για να βρουν σχολείο. Δεν είμαστε κατά των Πειραματικών, των Πρότυπων και των Καλλιτεχνικών σχολείων όμως Δεν μπορούν όλα αυτά να συνωστίζονται στο κέντρο της πόλης χωρίς κεντρικό σχεδιασμό διότι είναι σαν να αποφασίζουμε ότι στο κέντρο δεν θα έχουμε κατοικίες αλλά επιχειρήσεις, γραφεία και ξενοδοχεία. Και αυτό να το αποφασίζει η υπουργός παιδείας και όχι ο Δήμος Αθηναίων”.

“Δεν μπορεί να γίνει αυτό”, Νίκος Σοφιανός- Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

“Από που και ως που ένας προϊστάμενος α’ διεύθυνσης της Αθήνας αποφασίζει, προτείνει και κοινοποιεί την κατάργηση ενός γυνμασίου και λυκείου της πόλης και ο δήμος Αθηναίων μέχρι τώρα δεν έχει πάρει θέση! Μέχρι τώρα όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης λένε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό. Δεν μπορεί η περιοχή που πιάνει Λυκαβηττό, Νεάπολη, Κολωνάκι να μην έχει σχολείο και την ίδια ώρα να έχουμε Πρότυπο στην Πλάκα , Πρότυπο στους Αμπελόκηπους και Πειραματικό στην οδό Σκουφά. Που την πάτε τη δουλειά τελικά;

“Αποφασίζουν πραξικοπηματικά”, Πέτρος Κωνσταντίνου- Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

“Προφανώς δεν είναι το μοναδικό που επιδιώκει να κάνει η κυβέρνηση. Είναι η συνολική τους στρατηγική στο θέμα της εκπαίδευσης. Προσπάθησαν να κάνουν τις συγχωνεύσεις των σχολείων δεν βρήκαν υποστήριξη. Επιχείρησαν να φέρουν τα Πειραματικά και τα Πρότυπα και πάλι δεν βρήκαν υποστήριξη από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Εδώ αποφασίζουν αυθαίρετα και πραξικοπηματικά. Στόχος είναι να στηθούν σχολεία που δεν πάνε όλοι. Στα Πρότυπα πάνε με εξετάσεις, στα Πειραματικά με κλήρωση. Οι εκπαιδευτικοί σύλλογοι και της α’ βάθμιας και της β’ βάθμιας έχουν καλέσει σε κινητοποίηση στο σχολείο και πορεία το Σύνταγμα”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα