back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διάλογο για αύξηση των ΚΑΠ προτείνει ο δήμος Αθηναίων λόγω ενεργειακής κρίσης

Διαβάστε επίσης

Να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην λειτουργεί τοξικά εις βάρος του Δημου ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης από τον επικεφαλής της “Ανοικτής Πόλης” Νάσου Ηλιόπουλου με αφορμή την πρόταση του για μείωση των δημοτικών τελών ως μέτρο στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι ο δήμος Αθηναίων μέχρι σήμερα έχει λάβει πολλά μέτρα στήριξης των κατοίκων και των επιχειρήσεων της πόλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι η Αθήνα είναι ίσως ο μοναδικό δήμος της Ευρώπης που κατάφερε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του και ταυτόχρονα να εκτελεί έργα στην πόλη σε βαθμό που επικροτήθηκε από την οικονομική του αναβάθμιση από γνωστό οίκο αξιολόγησης.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης επισημαίνοντας ότι η αύξηση κατά 15% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που προγραμματίζει η κυβέρνηση για φέτος δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του θεσμού. Το γεγονός το έχει επισημάνει και η ΚΕΔΕ η οποία έχει προγραμματίσει συνεδρίαση για την λήψη αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους της ενέργειας από την πλευρά των δήμων. Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος τόνισε ότι νόμος σχετικά με τα δημοτικά τέλη επιτρέπει στους δήμους να κάνουν μόνο οριζόντιες αυξήσεις ή μειώσεις και όχι ειδικές ή επιλεκτικές.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα