back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κ. Γκαγκάκη: Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στο μετρό Συντάγματος η εκδήλωση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών»

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου, αύριο, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του Σταθμού Metro Συντάγματος, η εκδήλωση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών», με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των νέων στο θέμα και τη διαδικασία της δωρεάς Μυελού των Οστών.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων κ. Κατερίνα Γκαγκάκη, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες 18-40 ετών να συμβάλουν σε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της ΣΤΑΣΥ.

«Συνεργαζόμαστε ως Δήμος Αθηναίων με τον Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» και με την νεοσύστατη οργάνωση Humanity Greece και μαζί πραγματοποιούμε μια μεγάλη συγκέντρωση στο μετρό Συντάγματος, σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης. Καλούμε όλο τον κόσμο, ιδίως τις ηλικίες 18-40 ετών, να γίνουν δότες Μυελού των Οστών. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία δύο-τριών λεπτών, κατά την οποία γίνεται λήψη σάλιου και οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στη Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών», τόνισε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ένταξή τους στη συγκεκριμένη δεξαμενή, δεν σημαίνει απαραίτητα και δωρεά μοσχεύματος.

«Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε τη δυνατότητα να βρουν τα παιδιά γρήγορα συμβατούς δότες, όταν χρειαστεί», υπογράμμισε.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά είπε «οι πράξεις αγάπης έχουν μεγάλη σημασία, εξαιρετικό συμβολισμό και είναι πολύ απλές», ευχαριστώντας παράλληλα την Διοίκηση του Αθήνα 9.84 που έσπευσε να γίνει Χορηγός Επικοινωνίας σε αυτήν την τόσο σημαντική εκδήλωση -δωρεά ζωής.

Για την πρόσβαση στην αίθουσα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση για την διαδικασία της δειγματοληψίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 24ωρο Κέντρο Ενημέρωσης: 2610 969164.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα