back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες παιδότοπων

Διαβάστε επίσης

Ένας από τους κλάδους, που επλήγει σοβαρά από την πανδημία είναι οι επιχειρήσεις παιδότοπων κυρίως αυτών με εσωτερικούς χώρους. Οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για μείωση του τζίρου τους, έως 80% ενώ λουκέτο έχει μπει στο 30% των επιχειρήσεων. Η πτώση των εργασιών στους παιδότοπους έχει συμπαρασύρει και άλλους επαγγελματίες, όπως κατασκευαστές παιδοτόπων, ζαχαροπλάστες, κέτερινγκ, ανιματέρ, έμποροι παιχνιδιών και φωτογράφοι.

«Οι εσωτερικοί παιδότοποι επαναλειτούργησαν τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, με μειωμένη χωρητικότητα και με τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού αυξημένα, με αποτέλεσμα η πτώση του τζίρου μας να εξακολουθεί να υπερβαίνει το 75%», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του Συλλόγου Παιδοτόπων Ελλάδος, Ευτυχία Μαρίνου. «Η επιβίωσή μας είναι σχεδόν αδύνατη. Η χρονική περίοδος της δουλειάς μας ξεκινά Σεπτέμβριο και λήγει Ιούνιο και η κατάσταση, μέχρι στιγμής, είναι τραγική».

 «Από τους 500 παιδότοπους, προ κορονοιού, έχουμε απομείνει, περίπου 350. Τα λουκέτα μπαίνουν καθημερινά. Οι εργαζόμενοι μας, οι οποίοι πριν την πανδημία, ήταν 8.000- 10.000 συν οι ιδιοκτήτες- εργαζόμενοι καθώς πολλές επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και επίσης όλοι οι άλλοι κλάδοι, που επηρεάζονται από τους παιδότοπους, έχουν πληγεί. Τα παιδικά πάρτι έχουν μειωθεί σε τραγικό βαθμό καθώς ο κόσμος φοβάται, επίσης, τα περιοριστικά μέτρα, όπως τα rapid test για τους ανεμβολίαστους, τα 24ωρα self test για τα παιδιά, έχουν συμβάλλει στη μείωση καθώς είναι αποτρεπτικά για τους γονείς ενώ σε όσα πάρτι γίνονται συμμετέχουν λίγα παιδιά», υπογραμμίζει η κα Μαρίνου.  

«Από την πολιτεία ζητάμε με επιστολή μας προς τα αρμόδια υπουργεία, επιδότηση ενοικίου τουλάχιστον έως και τον Αύγουστο και μια οικονομική ενίσχυση, μέσω ΕΣΠΑ, η οποία θα επιβαρύνει ελάχιστα το κράτος και θα δώσει μια οικονομική ανάσα επιβίωσης στον κλάδο μας», σημειώνει η πρόεδρος του συλλόγου. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια απάντηση. Μας έχουν υποσχεθεί μια επιδότηση της τάξης του 8% στον τζίρο του 2019, μέσω ΕΣΠΑ, αλλά αυτό δεν αρκεί. Εμείς δεν κάνουμε τους τεράστιους τζίρους θα είναι μια βοήθεια για ένα μήνα».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα