back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Μια #εικονική βελονιά στην ώρα της»: Διαδικτυακή περιήγηση στην έκθεση του οργανισμού Πριμαρόλια

Διαβάστε επίσης

O οργανισμός Πριμαρόλια βρίσκεται παρουσιάζει την εικονική περιήγηση (virtual tour) της έκθεσης σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Μια βελονιά στην ώρα της».

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από 25 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2021 στο Φεστιβάλ Πριμαρόλια με τη θεματική «Δίκτυα», στο Αίγιο, σε επιμέλεια της Νάνσυ Χαριτωνίδου και του Βασίλη Ψαρρά, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες τους: Μαρία Βαρελά, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Γιάννη Παππά και παρουσιάστηκε στον πρόσφατα ανακαινισμένο Κήπο της Χαρτοποιίας Αιγίου, μαζί με την επιτόπια ηχητική παρέμβαση «Μια ιστορία στην ώρα της», με πληροφορίες και επεξεργασμένο υλικό από το εν εξελίξει project του οργανισμού περί της «Προφορικής ιστορίας» για την μαύρη σταφίδα.

Η εικονική περιήγηση της έκθεσης συνιστά ακόμα ένα αυτόνομο project του οργανισμού Πριμαρόλια, το οποίο υλοποιείται υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Περιηγηθείτε εικονικά στην έκθεση σύγχρονης τέχνης 
Μια βελονιά στην ώρα της

Η τρισδιάστατη χαρτογράφηση της έκθεσης και η δημιουργία εικονικής περιήγησης 360º (για δεύτερη χρονιά) πραγματοποιήθηκε και φέτος σε συνεργασία με τον Θωμά Γερασόπουλο και την ομάδα του, φωτογράφο με ειδίκευση στην αρχιτεκτονική και διαδραστική φωτογραφία. Η εικονική έκθεση περιέχει πλήρη αποτύπωση των οπτικών και ηχητικών ερεθισμάτων του εκθεσιακού χώρου μέσα από ημερήσια και βραδινή λήψη. Περιλαμβάνει επίσης δίγλωσση παρουσίαση των έργων τέχνης, πληροφοριακό υλικό, ψηφιακό κατάλογο της έκθεσης, ενημερωτικά έντυπα για τις βασικές δράσεις του Φεστιβάλ και οπτικοακουστικό υλικό.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πριμαρόλια 2021 εγκαινιάστηκε η συνεργασία του οργανισμού Πριμαρόλια με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας – Athens Digital Arts Festival #ADAF, παρουσιάζοντας στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, παραπλεύρως του Κήπου της Χαρτοποιίας, μια σειρά από επιμελημένα βίντεο-έργα καλλιτεχνών από το πολυετές αρχείο του ADAF, σε επιμέλεια της Αντωνίας Πυλαρινού.
Το Φεστιβάλ, σε σύλληψη και οργάνωση του οργανισμού Πριμαρόλια, είχε ως συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, τελούσε υπό την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την ακαδημαϊκή αιγίδα του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και του ΠΜΣ Δημόσια Ιστορία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Παράλληλα, είχε την σημαντική υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού, της Αχαΐα Αναπτυξιακή, του Τοπικού Αρχείου Αιγίου (Γ.Α.Κ.) και της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας. Χορηγοί επικοινωνίας του Φεστιβάλ ήταν οι ΕΡΤ3, ΕΡΤ Πάτρας και Ionian TV.
Ο οργανισμός Πριμαρόλια επεκτείνει τα θεμέλια που δημιουργήθηκαν πέρυσι με την πρώτη ψηφιακή έκθεση, με στόχο διευρυμένες πολιτιστικές στρατηγικές· σύγχρονη τέχνη με διεθνείς καλλιτέχνες, ψηφιακά residencies, εμπλουτισμός των προφορικών μαρτυριών και του ψηφιακού αποθετηρίου, διεπιστημονικά δίκτυα, συνέργειες με πολιτιστικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα εντός και εκτός Ελλάδας και φορείς πολιτισμού.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συναντηθούν στην πλατφόρμα PRIMA η οποία θα παρουσιαστεί εντός του 2022.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα