back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκθεση «Στον Ιστό της Πηνελόπης» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διαβάστε επίσης

Η ομάδα ΔΙΠΟΛΑ με συνέπεια και συνεχή παρουσία στη καλλιτεχνική σκηνή της χώρας ( σε πινακοθήκες και χώρους πολιτισμού, από το 2015 έως σήμερα), παρουσιάζει την νέα της έκθεση, με τίτλο: «Στον ιστό της Πηνελόπης», ανοίγοντας το πεδίο συνεργασιών της με άλλες ομάδες και κολεκτίβες. Στόχος είναι η δημιουργία πλατφόρμας η οποία φιλοδοξεί να ενώσει σκόρπιες δημιουργικές δυνάμεις, όχι με κύριο και αποκλειστικό στόχο την επιμέλεια εκθέσεων, αλλά την προσπάθεια της να αποτελέσει την αφετηρία μιας δημιουργικής αναμόχλευσης «από τα κάτω».
Πρόκειται για μια αγωνία καλλιτεχνικής αναζήτησης συγγενειών που δε λειτουργεί με την λογική των αναθέσεων αλλά της έρευνας μέσα στην καλλιτεχνική κοινότητα.
Στην παρούσα έκθεση ΔΙΠΟΛΑ συνεργάζονται και συν – παρουσιάζονται με δύο διαφορετικές αλλά δραστήριες ομάδες: τις Penelope’s Web των : Μπεσκίντα Κραγιά/ Ευαγγελία Μπασδέκη / Δήμητρα Χανιώτη / Μαργαρίτα Πέτροβα και η ομάδα Υ@old.nursery (Γιάφκα. Παλιό Φυτώριο: μία πρόταση του εικαστικού και καθηγητή της σχολής καλών τεχνών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Ζουγρούδη).
Οι δύο ομάδες αν και διαφορετικές ως προς την εικαστική προσέγγιση, έχουν ως κοινό άξονα δράσης το κοινωνικό πεδίο, το αισθητικό φαινόμενο και τελικά τη σύγχρονη τέχνη.
Στην έκθεση συμμετέχουν και οι: Άγγελος Σκούρτης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Γιάννης Σκαλτσάς, Κατερίνα Διακομή.
Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Ευθύμης Λαζόγκας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με την υποστήριξη του @Kroma Magazine.

Εγκαίνια Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 19.00
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Ομάδα ΔΙΠΟΛΑ:
Άγγελος Σκούρτης, Δημήτρης Ζουρούδης, Άρτεμις Ποταμιάνου, Γιάννης Σκαλτσάς, Κατερίνα Διακομή, Δημήτρης Λάμπρου, Μαρένα Κωνσταντινίδη – Μάνεση, Κωνσταντίνος Κολέτσος, Λαμπρινή Μάρκου, Σοφία Μπακιρτζή, Μπέσσυ Ράλλη, Ιάνθη Αγγελίογλου, Κρίστη Γρηγορίου, Σοφία Καραλέκα, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Πάνος Κόλλιας, Βασίλης Καβουρίδης, Χρήστος Κατσίνης, Μαρία – Ελένη Θαλασσινού, Σωτηρία Καλλία,  Στάθης Μαυρίδης, Όλγα Μπογδάνου, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Χριστίνα Κυριάκου, Μιχάλης Παραλαμάς, Μαρία Δημητροπούλου, Μαρία Παπαντωνίου, Βίβιαν Χαλκίδη, Λευκή Χαρίτου, Αγγελική Τριαντοπούλου, Κανέλα Στασινοπούλου, Νίνα Παναγοπούλου, Βασιλική Κοσκινιώτου, Ειρήνη Ζήνωνος, Γιάννης Δημουλάς, Δήμητρα Τριανταφυλλοπούλου, Δήμητρα Σαρρή, Αιμιλία Φιλιππάκου, Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου, Βίκυ Σαμουηλίδου, Κωστής Τζωρτζάκης, Αγγελική Παπαδάκη
Ομάδα: Penelope’s Web:
Δήμητρα Χανιώτη, Μαργαρίτα Πέτροβα, Μπεσκίντα Κραγιά, Ευαγγελία Μπασδέκη,
Ομάδα: [email protected] (Γιάφκα. Παλιό φυτώριο)
Νίνα Προύσαλη, Κατερίνα Δουνάβη, Τζένη Φαλιαρίδου, Κωνσταντίνος Παχιαδάκης, Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης, Μαρία Χατζάκη, Κωνσταντίνος Φωτίου, Διονύσης – Γαρδέλης Καπλάνης, Μαρία Νικητοπούλου, Σοφία Μπέη, Ιωάννα Ζορμπά, Βιβή Παπαδάκη,
Είσοδος για το κοινό, ελεύθερη.
Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα ως και Κυριακή 18:00-22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 17778, τηλ. 2103418550. www.mcf.gr
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης είναι χαρακτηρισμένος ως covid free χώρος και για την είσοδο απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε έγγραφη ή ηλεκτρονική μορφή
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα