back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Υποψήφιος δήμαρχος στο Λούιβιλ της πολιτείας Κεντάκι έγινε στόχος πυροβολισμών

Διαβάστε επίσης

Ένας υποψήφιος δήμαρχος στο Λούιβιλ στην πολιτεία Κεντάκι των ΗΠΑ έγινε χθες Δευτέρα στόχος πυροβολισμών μέσα στο γραφείο του, ανακοίνωσε ο ίδιος και η τοπική αστυνομία, η οποία διευκρίνισε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί.

Ο Κρεγκ Γκρίνμπεργκ, ένας Δημοκρατικός, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι νιώθει “ταραγμένος”, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η προεκλογική του ομάδα νιώθουν “τυχεροί” που είναι σώοι και αβλαβείς.

Ο υποψήφιος διηγήθηκε ότι ένας άνδρας εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας την ώρα που είχε συνάντηση με τέσσερα μέλη της ομάδας του.

“Όταν τον χαιρετήσαμε έβγαλε ένα όπλο, στόχευσε εναντίον μου και άρχισε να πυροβολεί”, εξήγησε ο Γκρίνμπεργκ.

“Το άτομο που βρισκόταν πιο κοντά στην πόρτα κατάφερε με θάρρος να την κλείσει” και οι άλλοι τοποθέτησαν τραπέζια πίσω από αυτή. “Ο ύποπτος έφυγε”, συνέχισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Η επικεφαλής της αστυνομίας του Λούιβιλ, η Έρικα Σιλντς, είχε επισημάνει νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι οι αστυνομικοί εκκένωσαν τον κτίριο και ότι από το περιστατικό δεν υπάρχουν τραυματίες.

“Φαίνεται ωστόσο ότι στόχος ήταν ένα συγκεκριμένο άτομο και αυτό είναι ένας υποψήφιος για τη δημαρχία, ο Γκρεγκ Γκρίνμπεργκ”, πρόσθεσε η Σιλντς. “Δεν τραυματίστηκε, αλλά μία σφαίρα του τρύπησε τα ρούχα”.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο Γκρίνμπεργκ.

Ένας ύποπτος που φαίνεται ότι έδρασε μόνος του έχει συλληφθεί και ακόμη δεν έχει αποκλειστεί κανένα κίνητρο για την επίθεση, τόνισε η Σιλντς, εξηγώντας ότι εξετάζεται αν ο Γκρίνμπεργκ έγινε στόχος επειδή είναι Εβραίος, αν τα κίνητρα του δράστη είναι πολιτικά ή αν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Δικηγόρος και επιχειρηματίας ο Γκρίνμπεργκ έθεσε υποψηφιότητα για τη δημαρχία του Λούιβιλ με στόχο να διαδεχθεί τον απερχόμενο δήμαρχο Γκρεγκ Φίσερ.

Ο Γκρίνμπεργκ έχει επικεντρώσει το πρόγραμμά του στη δημόσια ασφάλεια και τον προηγούμενο μήνα έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο για τη βελτίωση της αστυνόμευσης και την αντιμετώπιση του εγκλήματος.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα περιστατικά ανθρωποκτονιών στο Λούιβιλ έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα