back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Θεοφίλου: Δεν έχουμε πόλεμο με κανέναν, είμαστε όλοι – πολιτεία, φορείς, κοινωνία – στο ίδιο μετερίζι

Διαβάστε επίσης

Συνολικά 22 γυναικείες οργανώσεις και συλλογικότητες συγκροτούν την πρωτοβουλία “Πες τη με το όνομά της”, στο πλαίσιο της ανόδου του ελληνικού #ΜeΤoo, σε μια προσπάθεια αφύπνισης της ελληνικής κοινωνίας.

Στόχος, όπως αναφέρει το κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης η Πρωτοβουλία κατά των γυναικοκτονιών, είναι, μεταξύ άλλων, η ανάδειξη και αναγνώριση του φαινομένου της γυναικοκτονίας ως σεξιστικού εγκλήματος και η σχετική ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, των φορέων της και ιδιαίτερα του νομικού της συστήματος.

«Η διακήρυξη πριν και πάνω από όλα θέτει τα πλαίσια για να ξεκινήσει επιτέλους μια συζήτηση για την αλλαγή του νομικού πλαισίου για την ποινική αναγνώριση της γυναικοκτονίας, την ένταξή της στον ΠΚ και την τιμωρία των γυναικοκτόνων, χωρίς τα ελαφρυντικά που συνήθως αναγνωρίζονται στα δικαστήρια για τα έμφυλα εγκλήματα» τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί” η Ασπασία Θεοφίλου, ιδρυτικό μέλος του “Strong me”.

«Βασικός σκοπός, είπε, είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος για να καταλήξουμε κάπου, δεν έχουμε πόλεμο με κανέναν. Είμαστε όλοι- πολιτεία, φορείς, κοινωνία- στο ίδιο μετερίζι» υπογράμμισε.

«Κάθε φορά που δολοφονούν μια γυναίκα, επειδή είναι γυναίκα, γινόμαστε όλοι μάρτυρες της πιο ακραίας μορφής έμφυλης βίας. Ένα έγκλημα που αποτελεί συνήθως την τελική πράξη, σε μια σειρά μικρότερων πράξεων βίας κατά των γυναικών ,που όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, οπότε κάποια στιγμή το έγκλημα θα πρέπει να υ[ποθεί με το όνομά του για να μπορέσει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και να βρει την ποινή που του αξίζει» ανέφερε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα