back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Μαρίν Λεπέν χάνει τον εκπρόσωπο της προεκλογικής της εκστρατείας

Διαβάστε επίσης

Η Μαρίν Λεπέν υπέστη ένα ακόμη πλήγμα καθώς το ακροδεξιό κόμμα της κατηγόρησε τον εκπρόσωπο της προεκλογικής της εκστρατείας για πολιτική κατασκοπεία και τον διέγραψε.

Σε ένα υπόμνημα που εστάλη σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του κόμματος, ο Εθνικός Συναγερμός υποστηρίζει ότι ο Νικολά Μπε, πάλαι ποτέ πιστός της Λεπέν και πρώην γενικός γραμματέας του κόμματος, παρέδωσε «στρατηγικές και εμπιστευτικές» πληροφορίες της εκστρατείας στον αντίπαλο ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ.

«Αυτή η απολύτως ανήθικη συμπεριφορά συνιστά δολιοφθορά», αναφέρει το κόμμα στο υπόμνημά του, το οποίο στη συνέχεια διανεμήθηκε στα μέσα ενημέρωσης. «Αυτή η διπροσωπία είναι ανάξια της εμπιστοσύνης που του έδειξε η υποψήφια, τα μέλη του κόμματος και οι ψηφοφόροι», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ζεμούρ, ένας τηλεοπτικός αστέρας, ο οποίος με την εθνικιστική του ρητορική παραβιάζει συστηματικά τα όρια της πολιτικής ορθότητας, συναγωνίζεται την Λεπέν για τις ψήφους στο στρατόπεδο των ακροδεξιών και των ένθερμων συντηρητικών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ζεμούρ έχει αντλήσει από την βάση των ψηφοφόρων τόσο της Λεπέν όσο και της mainstream συντηρητικής υποψήφιας Βαλερί Πεκρές.

Ο Μπε, ο οποίος είναι ευρωβουλευτής, χαρακτήρισε εξωφρενικές τις κατηγορίες.

«Πως θα μπορούσα να έχω στην κατοχή μου και να παρέδωσα τις αποκαλούμενες ‘στρατηγικές πληροφορίες’ χωρίς να έχω υπάρξει ποτέ μέλος της ηγεσίας της προεκλογικής εκστρατείας;», έγραψε ο Μπε στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, διαγράφηκε από τον Εθνικό Συναγερμό μια ώρα μετά τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος έπειτα από αίτημα του ιδίου με θέμα συζήτησης την “κρίση” που αντιμετωπίζει το κόμμα απέναντι στον Ζεμούρ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Λεπέν, η οποία είναι για τρίτη φορά υποψήφια για την προεδρία, είδε τον μοναδικό γερουσιαστή της και τον ανώτερο ευρωβουλευτή της να αλλάζουν στρατόπεδο και να συντάσσονται με τον Ζεμούρ. Επιπλέον, η ανιψιά της, η Μαριόν Μαρεσάλ, ένα δημοφιλές πρόσωπο μεταξύ των ακροδεξιών υποστηρικτών, έχει επίσης χαρακτηρίσει καλύτερο υποψήφιο τον Ζεμούρ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα