back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νότια Κορέα: Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού έσπασαν το φράγμα των 90.000 για πρώτη φορά

Διαβάστε επίσης

Η Νότια Κορέα κατέγραψε σήμερα τρομακτικό ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, οι οποίες έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα των ενενήντα χιλιάδων και έχουν σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα, εξαιτίας της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της Κορέας (KCDA) ανακοίνωσε ότι τις 24 ώρες ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 90.443 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 39 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα έχει φθάσει τους 7.202 νεκρούς επί συνόλου 1.552.851 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας υποχώρησε στο 0,46%.

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν εντυπωσιακά σε σύγκριση με αυτές της προηγουμένης (57.177), καθώς το κύμα της παραλλαγής Όμικρον συνεχίζει να μεγεθύνεται.

Ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ ανέφερε μολαταύτα ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της μεθαύριο Παρασκευή.

Πάνω από το 86% των πολιτών της Νότιας Κορέας έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα, ενώ το 58% έχει λάβει αναμνηστική δόση, σύμφωνα με την KCDA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα