back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο στις 2 Μαρτίου

Διαβάστε επίσης

Την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις 2 Μαρτίου, στα κατά τόπους σωματεία των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο σε ολόκληρη τη χώρα, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων:

Σχεδόν 7.000 εργαζόμενοι του τουρισμού δεν έχουν λάβει επίδομα ανεργίας, καθώς δεν έχει γίνει καταχώριση των ενσήμων από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης του 2020, ενώ τα ένσημα του 2021 αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται στο σύστημα του ΕΦΚΑ.

Επίσης, χιλιάδες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεδομένου ότι στο τέλος του μήνα λήγει η παράταση που είχε εξασφαλιστεί και η ασφαλιστική ικανότητα δεν θα ανανεωθεί χωρίς να έχουν αποτυπωθεί τα ένσημα.

Για όσους επρόκειτο να ενταχθούν για πρώτη φορά φέτος στην επιδότηση ταμείου του ανεργίας έχει τεθεί ως προϋπόθεση η συμπλήρωση 100 ενσήμων το 2020, κάτι ανέφικτο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Οι χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση δεν έχουν λάβει καμία στήριξη από τον Μάρτιο του 2021.

Την ίδια ώρα:

Σε πολλές περιπτώσεις, δεν εφαρμόζεται η συλλογική σύμβαση του κλάδου, παρά το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί ως γενικώς υποχρεωτική.

Οι αποδοχές παραμένουν στα επίπεδα του κατώτατου μισθού.

Τα ωράρια εργασίας, είναι εξαντλητικά.

Δεν χορηγούνται ρεπό.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα