back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία «αύξησε» την παρουσία δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία κατά τουλάχιστον 7.000 στρατιωτικούς, ορισμένοι από τους οποίους έφθασαν εκεί χθες Τετάρτη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, χαρακτηρίζοντας «ψευδή» την ανακοίνωση της Μόσχας πως προχώρησε στην απόσυρση κάποιων δυνάμεων.

Ο αμερικανός αξιωματούχος επέμεινε ότι η Μόσχα θα μπορούσε «ανά πάσα στιγμή» να διεξάγει κάποια επιχείρηση που θα της χρησίμευε ως πρόσχημα για να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Βρετανίας Τζιμ Χόκενχαλ, η Ρωσία εξακολουθεί να ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στα ουκρανικά σύνορα, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

«Πραγματικά μέτρα αποκλιμάκωσης» για να αποφύγει οποιαδήποτε σύγκρουση με την Ουκρανία ζήτησαν από τη Ρωσία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, Τζο Μπάιντεν και Όλαφ Σολτς, προειδοποιώντας εκ νέου τη Μόσχα για κυρώσεις.

Η ρωσο-ουκρανική κρίση θα απασχολήσει τους ηγέτες της ΕΕ που συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες, καθώς και τους υπουργούς Εξωτερικών της G7, το προσεχές Σάββατο.

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

 

Συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ είχε στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να σταματήσουν οι προκλήσεις στο Αιγαίο.

Οι επισημάνσεις Παναγιωτόπουλου έγιναν στον απόηχο της τουρκικής παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νικο Χαρδαλιά στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και των συνεχών δηλώσεων από ανώτατους τούρκους αξιωματούχους με τις οποίες επιχειρούν να αμφισβητήσουν την ελληνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά.

 

Έντονη λογομαχία είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος πρέσβης στη Νορβηγία.

«Η Τουρκία με συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες που είχαν ως αποκορύφωμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο, επιλέγει να αγνοεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και απειλεί τη χώρα μας από το 1995 με casus belli», τόνισε ο κ. Δένδιας σε μια συζήτηση που διοργάνωσε το νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

Ο τούρκος πρέσβης, είπε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα προκαλεί με τη συμφωνία με την Αίγυπτο και την πρόθεση για επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο, κάτι που δεν μπορούν να αποδεχτούν.

 

Νέα χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοιού από το ερχόμενο Σάββατο. Θα επιτρέπονται οι όρθιοι στη διασκέδαση, επανέρχονται οι σχολικές εκδρομές ενώ αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα στο 50%.

Χθες, ανακοινώθηκαν δεκαεννέα χιλιάδες 509 νέα κρούσματα, 82 θάνατοι και 485 διασωληνώσεις.

 

Το σερί των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή της Λευκάδας συνεχίζεται, με τον ισχυρότερο μέχρι τώρα σεισμό να γίνεται στις 03:48 και να είναι 4,4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε επίκεντρο 7 χλμ Βορειο-δυτικά της Λευκάδας και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Νωρίτερα χθες, σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή δύο σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,7 και 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Σεισμός 6,2 βαθμών έπληξε τη δυτική Γουατεμάλα, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ.                                              Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή ανακοπή, ενώ προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.                                                            Σύμφωνα με τη Πολιτική Προστασία της χώρας, η σεισμική δόνηση προκάλεσε κατολισθήσεις που έκοψαν στη μέση 16 δρόμους, διακοπές της ηλεκτροδότησης και καταστροφές σε δεκάδες σπίτια.

 

 

Νέα 24ώρη πανελλαδική απεργία σήμερα των εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) ,που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ. Στις δύο μετά το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

 

Εντοπίστηκε χθες το απόγευμα το μαχαίρι τύπου «καράμπιτ» με το οποίο εκτιμάται ότι δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το σημείο στο οποίο βρέθηκε είχε υποδείξει κατά την απολογία του ένας από τους κατηγορούμενους.

Το μαχαίρι εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια Βορείου Ελλάδος για αν εξεταστεί αν είναι αυτό που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του φοιτητή.

 

 

Την παραπομπή του τηλεπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου σε νέα δίκη για κακούργημα ζητεί ο εισαγγελέας, που άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης που τον καταδίκασε, την περασμένη εβδομάδα, σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή.

 

Συμπλοκή, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σημειώθηκε αργά το βράδυ στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Ομάδα από περίπου 30 άτομα, οπλισμένα με καδρόνια και ρόπαλα, επιτέθηκαν σε ανήλικο.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΔΙΑΣ και των ΟΠΚΕ και προχώρησαν σε προσαγωγές.

 

 

Οι ισπανικές αρχές ερευνούν 68 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, που για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία για αυτές τις υποθέσεις.

 

ΚΑΙΡΟΣ 

Βροχερός ο καιρός σήμερα στην Αττική, βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.  11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα