back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΘΑ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας επί της Σταδίου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), διεκδικώντας λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στον χώρο του Πολιτισμού.

“Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση οι άνθρωποι του Πολιτισμού να είναι ουσιαστικά παραγκωνισμένοι, να προκαλεί καθυστερήσεις και να δημιουργεί την εντύπωση ότι η κρίση έχει περάσει και έχουμε «επιστρέψει στην κανονικότητα». Θα είμαστε εκεί μέχρι η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον Πολιτισμό με την σοβαρότητα που του αξίζει”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ

Πραγματοποιήσαμε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας για άλλη μια φορά λύση στα χρονίζοντα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στον χώρο του Πολιτισμού.

Μπορεί η Κυβέρνηση να προσποιείται ότι η πανδημία έχει τελειώσει και η χώρα έχει επανέλθει στην κανονικότητα, αλλά η πραγματικότητα για τους ανθρώπους του Πολιτισμού απέχει πολύ από αυτό. Η έλλειψη σχεδίου για την ανάκαμψη του κλάδου μας, η ουσιαστική απουσία ενίσχυσης για όσους δεν μπόρεσαν να εργασθούν λόγω λοκντάουν (μήνες Αύγουστο-Δεκέμβριο), οι εκκρεμότητες σε εποχικό επίδομα και αποζημίωση ειδικού σκοπού που άφησαν έξω πολλούς από εμάς (όπως όλοι οι συνάδελφοι που εγγράφηκαν στο Μητρώο μετά τις 10/1/2021), καθώς και η ελλιπής αποζημίωση μηνός Ιανουαρίου σε πολλούς συναδέλφους οι οποίοι δικαιούνταν ολόκληρο το επίδομα, η ουσιαστική ισοπέδωση του κλάδου μας, η εκτόξευση της ανεργίας και οι εξευτελιστικές αμοιβές που αυτή φέρνει, κάνοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας πιο αναγκαίες από ποτέ, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που είναι επιτακτική ανάγκη να συζητήσουμε με το Υπουργείο. Παρ’ όλα αυτά η ηγεσία δεν θέλησε να μας συναντήσει, αν και η παρουσία μας κάθε άλλο παρά αιφνιδιαστική ήταν.

Η παρουσία μας, όμως, δημιούργησε την κατάλληλη πίεση και τελικά ορίστηκε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση οι άνθρωποι του Πολιτισμού να είναι ουσιαστικά παραγκωνισμένοι, να προκαλεί καθυστερήσεις και να δημιουργεί την εντύπωση ότι η κρίση έχει περάσει και έχουμε «επιστρέψει στην κανονικότητα». Θα είμαστε εκεί μέχρι η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον Πολιτισμό με την σοβαρότητα που του αξίζει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα